Έγιναν συναντήσεις, απανωτές συσκέψεις, πραγματοποιήθηκε διαβούλευση εβδομάδων και επήλθαν επίσημες ανακοινώσεις και μάλιστα σε τόνο… αυστηρό. Ένα μήνα περίπου μετά την έναρξη των μέτρων του δήμου για την σωστή λειτουργία του κέντρου της πόλης η κατάσταση είναι ακριβώς ίδια, για να μην πούμε και χειρότερη.

Αυτοκίνητα και μηχανάκια συνεχίζουν να διασχίζουν τους πεζοδρόμους, οχήματα σταθμευμένα σε πεζοδρόμια και οι ποδηλατόδρομοι μονίμως απροσπέλαστοι. Να μην αναφέρουμε τις διαβάσεις των πεζών και τις ράμπες για τα αμαξίδια των ΑΜΕΑ.

Και μέσα σ’ αυτό το σκηνικό λάμπουν δια της απουσίας τους τόσο η Δημοτική όσο και η Ελληνική Αστυνομία αλλά και η Τροχαία. Ίδια και απαρράλακτη η κατάσταση και με τα τραπεζοκαθίσματα των καφετεριών σε πλατείες και πεζοδρόμους με το φεστιβάλ του κιτς όσον αφορά τις υπαίθριες κατασκευές να συνεχίζεται. Μάλιστα τις συναντάμε ακόμα και σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που ξεκίνησαν να λειτουργούν εδώ και λίγες ημέρες κάτι που σημαίνει ότι δεν υπάρχει η παραμικρή πρόβλεψη ούτε και για τα νέα καταστήματα. Μέχρι και ο αντικαπνιστικός νόμος περισσότερο ίσχυσε. Κρίμα…