Εκδηλώσεις τον μήνα Ιούνη

«Την ορμή μας την έχουμε από τους αιώνες… Θα βγούμε νικητές κι ας είναι οι θυσίες μας βαριές»

• Λάρισα: Εργατικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ, Τετάρτη 24 Ιούνη, Φρούριο (πλατεία Λαμπρούλη), 20:30. Θα μιλήσει ο Θοδωρής Αναπλιώτης, μέλος του Κ.Σ. και γραμματέας του Σ.Π. Θεσσαλίας της ΚΝΕ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: αφιέρωμα στην ΟΚΝΕ από την θεατρική ομάδα της ΚΝΕ, συναυλίες, λαϊκό γλέντι. Στον χώρο θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο της Σ.Ε.

• Βόλος: Εργατικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ, Παρασκευή 26 Ιούνη, πλ. Δημαρχείου, 20:30. Θα μιλήσει ο Αποστόλης Στεργιόπουλος, γραμματέας του Τ.Σ. Μαγνησίας και μέλος του Σ.Π. Θεσσαλίας της ΚΝΕ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έκθεση για την ιστορία των εργατικών-λαϊκών αγώνων στην περιοχή και λαϊκό γλέντι. Στον χώρο θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο της Σ.Ε.

• Καρδίτσα: Προφεστιβαλικές Εκδηλώσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ της ΚΝΕ, Σάββατο 20 Ιούνη & Πέμπτη 2 Ιούλη, στην πλατεία Πλαστήρα (είσοδος Παυσίλυπου), 20:30. Στις 20/6 Θα μιλήσει η Ντίνα Τσέλιου, μέλος του Τ.Σ. Καρδίτσας της ΚΝΕ. Στο χώρο θα λειτουργεί έκθεση (20:30-22:30) με θέμα «Από την ΟΚΝΕ, μέχρι σήμερα…» και βιβλιοπωλείο της Σ.Ε. Στις 2/7 το πρόγραμμα περιλαμβάνει συζητήσεις και συναυλίες.

• Εκδρομές οργανώνουν:

-Η Τ.Ο. Τρικάλων της ΚΝΕ, την Κυριακή στις 21 Ιούνη, στην Οξύνεια Καλαμπάκας, στο μνημείο για «την μάχη του ΕΛΑΣ στην Μερίτσα». Η αναχώρηση θα γίνει από τα Τρίκαλα 10:30 το πρωί, από τα γραφεία της Κ.Ο. Τρικάλων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: μαρτυρίες, χρονικό μάχης, συζήτηση, φαγητό και μουσική, εξόρμηση στην πόλη της Καλαμπάκας.

-Η Τ.Ο. Υπαίθρου Λάρισας της ΚΝΕ, την Κυριακή στις 28 Ιούνη το πρωί, στα Αμπελάκια, στο «Μουσείο Αμπελακίων περιόδου 1940 – 1949». Η αναχώρηση θα γίνει με Ι.Χ. και το πρόγραμμα περιλαμβάνει ξενάγηση στο Μουσείο και συζήτηση.

«Ζωή Ολόκληρη, όχι με δόσεις! ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά!»

• Λάρισα: Εκδήλωση, Δευτέρα 22 Ιούνη, 21:00, Φρούριο (πλατεία Λαμπρούλη). Θα μιλήσει ο Αχιλλέας Σίμος, μέλος του Κ.Σ. της ΚΝΕ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: παρουσιάσεις συλλογικών εργασιών από μαθητές, χαιρετισμό από μέλος του Δ.Σ. του ΕΣΥΝ, συναυλία με μαθητικά σχήματα, ενώ θα λειτουργεί και βιβλιοπωλείο της Σ.Ε.

• Βόλος: Εκδήλωση, Δευτέρα 22 Ιούνη, 21:00, Παραλία. Θα μιλήσει στέλεχος της ΚΝΕ, θα ακολουθήσει πάρτι.

• Τρίκαλα: Διήμερο Εκδηλώσεων της ΚΝΕ για μαθητές και σπουδαστές, 25-26 Ιούνη στο «Τζαμί», 20:30. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει και τις δύο μέρες συζητήσεις, παρουσίαση συλλογικής εργασίας μαθητών, έκθεση, βιβλιοπωλείο της Σ.Ε., συναυλία με μαθητικά συγκροτήματα.

• Καρδίτσα: Εκδήλωση από τις οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, Τρίτη 30 Ιούνη, 20:30, πλατεία Λάππα. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει παρουσίαση συλλογικής εργασίας μαθητών, παρεμβάσεις-ομιλίες, συναυλία ενώ θα λειτουργεί και βιβλιοπωλείο της Σ.Ε.