Με ευρεία πλειοψηφία, όπως αναμενόταν, πέρασε από τη βουλή το νομοσχέδιο για την επέκταση του σύμφωνου συμβίωσης ώστε να αφορά και σε ομόφυλα ζευγάρια το βράδυ της Τρίτης. Κατόπιν σχετικών αιτημάτων, η ονομαστική ψηφοφοφία διεξήχθη τόσο επί της αρχής του νομοσχεδίου, όσο και επί σειράς άρθρων.

Όσον αφορά στους Λαρισαίους, μόνο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του Ποταμιού, Άννα Βαγενά, Νίκος Παπαδόπουλος και Κώστας Μπαργιώτας ψήφισαν ναι στο σύμφωνο συμβίωσης, όπως ήταν η "γραμμή" του κόμματος. "Όχι" ψήφισαν οι Μάξιμος Χαρακόπουλος, Χρήστος Κέλλας και Βασίλης Κόκκαλης. Απών από την ψηφοφορία ο Γιώργος Κατσαντώνης της Ένωσης Κεντρώων, τη στιγμή που το κόμμα του τάχθηκε υπέρ του συμφώνου. 

"Ηχηρές" απουσίες από την ψηφοφορία - "Σπασμένη" στα τρία η ΝΔ

Σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ (απών ο Γιάννης Δραγασάκης και ο Μάρκος Μπόλαρης), της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (πλην της Φώφης Γεννηματά που ήταν απούσα), του Ποταμιού (απούσα η Κατερίνα Μάρκου) και της Ένωσης Κεντρώων (απουσίαζε ο Γ. Κατσαντώνης) υπερψήφισαν τα άρθρα του νομοσχεδιού. Απών από την αίθουσα και ο Πάνος Καμμένος, ενώ εκτός κομματικής γραμμής των ΑΝΕΛ βγήκαν οι Κώστας Ζουράρις, Μαρίνα Κουντουρά και Θανάσης Παπαχριστόπουλος που υπερψήφισαν. Κατά ψήφισαν οι βουλευτές του ΚΚΕ (απόντες οι Δημήτρης Κουτσούμπας, Θανάσης Παφίλης, Λιάνα Κανέλλη) και της Χρυσής Αυγής.

Όσον αφορά στη Νέα Δημοκρατία, όπου δεν υπήρχε κομματική "γραμμή", αλλά οι βουλευτές είχαν το δικαίωμα να ψηφίσουν ελεύθερα υπέρ ή κατά, όχι ψήφισαν οι Άννα Καραμανλή, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, Μάκης Βορίδης, Χαράλαμπος Αθανασίου, Ανδρέας Κατσανιώτης, Μάνος Κόνσολας, Αναστάσιος Δημοσχάκης, Απόστολος Βεσυρόπουλος, Γιώργος Γεωργαντάς, Μαρία Αντωνίου, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Χρήστος Κέλλας, Θανάσης Δαβάκης, Χρήστος Μπουκώρος, Νότης Μηταράκης,

Ηχηρές όμως ήταν οι απουσίες πολλών "γαλάζιων" από τα έδρανα, εκ των οποίων οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς και οι υποψήφιοι πρόεδροι Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Άδωνις Γεωργιάδης. Επίσης, απουσίασαν οι Δημήτρης Σταμάτης, Βασίλης Κικίλιας, Σοφία Βούλτεψη, Κώστας Καραγκούνης, Μάριος Σαλμάς, Γιώργος Στύλιος, Γεωργίου Μαρτίνα, Γιώργος Βλάχος, Δημήτρης Κυριαζίδης, Κώστας Τζαβάρας, Λευτέρης Αυγενάκης, Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, Έλενα Ράπτη, Γιώργος Καράογλου, Σάββας Αναστασιάδης, Γιώργος Αρβανιτίδης, Θανάσης Μπούρας, Κώστας Τσιάρας, Κώστας Αχ. Καραμανλή, Κώστας Σκρέκας,

Αξιοσημείωτος ήταν πάντως ο αριθμός των βουλευτών που αποφάσισαν να απόσχουν από την ψηφοφορία, με αποτέλεσμα πολλά έδρανα να ήταν κενά, ενώ ένας μεγάλος αριθμός βουλευτών μπήκε στην αίθουσα λίγα λεπτά προτού ξεκινήσει η ψηφοφορία. Σχεδόν όλοι οι βουλευτές μόλις ανακοίνωναν την ψήφο τους έφευγαν αμέσως από την αίθουσα λόγω της περασμένης ώρας.