Ο μήνας Οκτώβριος έχει θεσμοθετηθεί ως «Μήνας Πρόληψης και Ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού». Μετά από κάλεσμα του συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας τρία διαγνωστικά κέντρα της πόλης ανταποκρίθηκαν άμεσα και θα προσφέρουν με μειωμένο κόστος την δυνατότητα διενέργειας των σχετικών εξετάσεων για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. 

Όσες γυναίκες, λοιπόν, το επιθυμούν μπορούν να ενημερωθούν έγκυρα αλλά και να προβούν στις σχετικές εξετάσεις, όπως μαστογραφία, στα διαγνωστικά κέντρα ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, Υγεία Ιατρική Απεικόνιση (κ. Δρακωτού) και Διαγνωστικό Κέντρο Κωνσταντίνος Μπαρός, για την έγκαιρη διάγνωση των παθήσεων του μαστού. 

Παράλληλα στο πλαίσιο της διεθνούς προσπάθειας, με στόχο την καταπολέμηση της ασθένειας ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Λάρισας, στις 21 Οκτωβρίου και ώρα 19:00 στην Πλατεία Ταχυδρομείου, θα πραγματοποιήσει, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά σχετική δράση του, με σκοπό την ενημέρωση του κοινού της πόλης με τις παρακάτω ενέργειες: 1. Συμβολικός φωτισμός του κτιρίου της Ιατρικής Σχολής. 2. Διανομή στους κεντρικούς πεζοδρόμους γύρωθεν της Ιατρικής Σχολής ενημερωτικού φυλλαδίου καθώς και το ροζ κορδελάκι-σύμβολο για τον καρκίνο του μαστού από ομάδα εθελοντών.

Βγαίνουν νικητές γιατί μάχονται…

Χ.Α.