Μπροστά στη μεγάλη επικράτηση του "ΟΧΙ" στο σημερινό δημοψήφισμα η αντιπολίτευση βρίσκεται σε αναβρασμό, καθώς το αποτέλεσμα λογίζεται ως νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και ήττα πρωτίστως της Νέας Δημοκρατίας. Ντόρα Μπακογιάννη και Νίκος Δένδιας έχουν ήδη ζητήσει την παραίτηση Σαμαρά και την αλλαγή πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, ενώ το ίδιο ζήτησε και ο επικεφαλής της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης και η ΟΝΝΕΔ Λάρισας. Τελικά ο Αντώνης Σαμαράς ανακοίνωσε την παραίτησή του στο διάγγελμα λίγο μετά τις 11 βράδυ, χρίζοντας τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη προσωρινό πρόεδρο της ΝΔ.

Στο ίδιος μήκος κύματος και οι "γαλάζιοι" της Λάρισας, οι οποίοι σιγά σιγά τάσσονται ενάντια στον Αντώνη Σαμαρά. 

Θέμα ηγεσίας της ΝΔ έθεσε και Λαρισαίος βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Κέλλας:

Ο ελληνικός λαός σήμερα αποφάσισε και δίνει εντολή στον πρωθυπουργό της χώρας να συμφωνήσει με τους Ευρωπαίους εταίρους μέσα σε 48 ώρες, να ανοίξει τις τράπεζες την Τρίτη, να μην υπάρξει κούρεμα στις καταθέσεις και φυσικά να μην οδηγήσει τη χώρα σε έξοδο από το ευρώ. Ο ελληνικός λαός δηλαδή έδωσε εντολή στον κ. Τσίπρα να πραγματοποιήσει όλα όσα υποσχέθηκε τις τελευταίες ημέρες. Παράλληλα όμως με την εθνική προσπάθεια στην οποία άπαντες οφείλουμε να συμβάλουμε, οφείλουμε να κινήσουμε και τις διεργασίες στο εσωτερικό της παράταξης μας ώστε η πρότασή μας να γίνει περισσότερο πειστική με στόχο να ανακτήσουμε τη χαμένη εμπιστοσύνη από μερίδα των πολιτών.

Την ίδια ώρα και ο πρώην υπουργός Μάξιμος Χαρακόπουλος με αιχμηρή δήλωσή του κινείται προς την ίδια κατεύθυνση.

«Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δείχνει ότι ο ελληνικός λαός δεν εξέλαβε το δίλημμα της ψηφοφορίας ως NAI ή OXI στην Ευρώπη», είπε, ενώ σε σχέση με το κόμμα του ο βουλευτής Λάρισας πρόσθεσε: «Ταυτόχρονα, το αποτέλεσμα αποκαλύπτει ότι η παράταξή μας συνεχίζει να μην πείθει, και οφείλουμε επιτέλους, όπως είχα επισημάνει και μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, να δούμε κατάματα "τις πταίει"». 

Ο πρώην Υφυπουργός Εσωτερικών επί ΝΔ Χρήστος Ζώης μίλησε για "κενό" στην ηγεσία της αντιπολίτευσης, "φωτογραφίζοντας" τον Αντώνη Σαμαρά. Στην ανάρτησή του απάντησε ο Ντίνος Διαμάντος, ο οποίος έχει πολιτευτεί με τη Νέα Δημοκρατιά, συμφωνώντας με τα λεγόμενα του Χρήστου Ζώη. 

"γι' αυτό και είχε και "ρηχό" μη πειστικο λόγο σε πολιτικό πλαίσιο που φρόντιζε μόνο την ... επιβίωση προσώπων αναχωρητων. Το χρεωκοπημένο πολιτικό προσωπικό δεν πήρε ακόμα το μήνυμα ; Η μεγάλη Φιλελεύθερη Παράταξη χρειάζεται Ανανέωση προσώπων και πολιτικού λόγου", ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Δείτε τη συζήτηση των δύο "γαλάζιων" πολιτικών: