Η πληροφορία είναι από καλή πηγή. Με τη δέουσα διακριτικότητα ο ΣΥΡΙΖΑ, ή για να είμαστε ακριβείς ο ίδιος ο Τσίπρας και οι επιτελείς του, ετοιμάζονται τις τελευταίες μέρες και για εκλογές.

Νέος και άφθαρτος κύριος από επαρχιακή πόλη (όχι της Θεσσαλίας), με ελαφρά σχέση παλιότερα με το ΠαΣοΚ, χωρίς πάντως να έχει πολιτευτεί, βολιδοσκοπήθηκε καταλλήλως και του προτάθηκε εκλόγιμη θέση στο νέο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό του. Του εξήγησαν ότι η εκλογή του είναι δεδομένη καθώς θα καταλάβει τη θέση νυν βουλευτή ο οποίος με τις δηλώσεις του έχει προκαλέσει προβλήματα στην κυβέρνηση!

Το σενάριο των πρόωρων εκλογών είναι ασφαλώς το επικρατέστερο. Ο Τσίπρας θα επιστρέψει από τις Βρυξέλλες έχοντας υπογράψει τη συμφωνία, η οποία όμως δύσκολα θα περάσει από τους δικούς του και για να ψηφιστεί θα χρειαστεί να βάλλουν πλάτη οι της αντιπολίτευσης. Η δεδηλωμένη για την κυβέρνηση θα χαθεί και οι κάλπες θα καταστούν αναπόφευκτες. Ακόμα όμως και αν δεν απολέσει την δεδηλωμένη, ο πρωθυπουργός θα προκαλέσει ο ίδιος τις εκλογές, σύντομα, πριν η φθορά των νέων μέτρων καταστρέψει την υψηλή του δημοτικότητα. Δύο ακόμα λόγοι επιταχύνουν τις κάλπες: Η αντιπολίτευση δεν βρήκε τον βηματισμό της και δύσκολα στην παρούσα χρονική θα τον απειλήσει. Ο σημαντικότερος όμως είναι άλλος: Ο Τσίπρας θα αξιοποιήσει την χρήση της λίστας στην κατάρτιση των καινούργιων ψηφοδελτίων, ακριβώς για πετάξει έξω από την κοινοβουλευτική ομάδα όλους εκείνους με τους οποίους δεν μπορεί να συνυπάρξει, φτιάχνοντας ένα κόμμα τα μέτρα του…

Κ.Τ.