Το Κέντρο Ισπανικών Σπουδών Maria Barbero συνεχίζει τις βραδιές Ισπανικού κινηματογράφου στο Χορίαμβο, Σάββατο 13 Δεκεμβρίου στις 8:15 μμ. 

Η προβολή αφορά μια ισπανική παραγωγή με τίτλο «Loreak» που σημαίνει λουλούδια. Πρόκειται για μία παραγωγή του 2014 σε σκηνοθεσία των Jon Garano και Jose Mari Goenaga. Η πορεία της σε εγχωρία και διεθνή φεστιβάλ υπήρξε αξιόλογη και σημαντική, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία του ισπανικού κινηματογράφου μία ταινία στα Βασκικά είχε τόσο έντονη διεθνή εμβέλεια.

Πριν την προβολή, ο Δημήτρης  Όντος επαγγελματίας ηθοποιός, θα παρουσιάσει την ταινία, τους σκηνοθέτες και τους ηθοποιούς, ώστε οι συμμετέχοντες να σχηματίσουν μία ολοκληρωμένη εικόνα για τον Ισπανικό Κινηματογράφο.

Υπόθεση

Η Άνε είναι μία γυναίκα που διανύει τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας των σαράντα. Η ζωή της αλλάζει ξαφνικά όταν αρχίζει να λαμβάνει ανώνυμα μπουκέτα από λουλούδι στο σπίτι της μία φορά την εβδομάδα. Οι ζωές της Λούρδης και της Τέρε μεταβάλλονται επίσης όταν ένας ξένος αφήνει κάθε εβδομάδα λουλούδια στη μνήμη κάποιου που ήταν σημαντικός γι’ αυτές. Η ταινία πραγματεύεται το θέμα της απώλειας και τους τρόπους αντιμετώπισης της. 

Σκηνοθεσία: Jon Garano, Jose Mari Goenaga

Παίζουν: Nagore Aranburu, Itziar Ituno, Itziar Aizpuru, Josean Bengoetxea, Ane Gabarain

Διάρκεια 99 λεπτά

Είσοδος Ελεύθερη - Στο χώρο λειτουργεί Μπαρ

Για περισσότερες πληροφορίες:

 τ. 2411101963  κ. 6973713737 | Γαληνού 5 & Φαρμακίδου, Λάρισα