Με τον «Θίασο» ξεκίνησαν χθες οι προβολές του αφιερώματος στον πολυβραβευμένο και πρόωρα χαμένο σκηνοθέτη, Θόδωρο Αγγελόπουλο, που πραγματοποιεί  η Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο.

Το αφιέρωμα ολοκληρώνεται την Πέμπτη με τιμητική εκδήλωση, παρουσία της συζύγου του, Φοίβης Αγγελοπούλου, του προέδρου της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών, Χάρη Παπαδόπουλου, του σκηνοθέτη-καλλιτεχνικού διευθυντή του Θεσσαλικού Θεάτρου, Κώστα Τσιάνου, και των ηθοποιών: Τάνιας Παλαιολόγου, Βασίλη Κολοβού, Γιάννη Τότσικα.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με ένα μουσικό ταξίδι στις ταινίες του Θόδωρου Αγγελόπουλου και θα κλείσει με την προβολή του ντοκιμαντέρ «Ταξίδι στην Αναπαράσταση» της Μαργαρίτας Μαντά, το οποίο επιχειρεί ένα ταξίδι στα τοπία που καθόρισαν τον Αγγελόπουλο, από την Hπειρο του 1970 ως το σήμερα, με αφορμή τα 30 χρόνια από το γύρισμα της πρώτης του ταινίας «Αναπαράσταση».

Η Μ. Μαντά υπήρξε στενή του συνεργάτης στις ταινίες «Το Βλέμμα του Οδυσσέα», «Μία Αιωνιότητα και μία μέρα», «Το Λιβάδι που δακρύζει» και «Η Σκόνη του Χρόνου».

Σήμερα  θα προβληθεί  «Το μετέωρο βήμα του πελαργού»,  αύριο με «Το βλέμμα του Οδυσσέα», όπου νωρίτερα θα μιλήσει για την ταινία η πρωταγωνίστριά της, Μάνια Παπαδημητρίου.