Το ρομαντικό δράμα «Ένας άντρας μια γυναίκα» του Κλοντ Λελούς,  μία από τις πιο τρυφερές και εμβληματικές ιστορίες αγάπης του ευρωπαϊκού σινεμά, ένα αναρχικό λαβ στόρι, διεθνούς απήχησης, σε έγχρωμο και ασπρόμαυρο φόντο, προβάλει την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου στις 7 μ.μ. και στις 9:30 μ.μ. στο Χατζηγιάννειο, η Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων. 

 Με εναλλαγές έγχρωμου – ασπρόμαυρου ο Κλοντ Λελούς αφηγείται μία ιστορία αγάπης με τον ανεπιτήδευτο τρόπο που υπόσχεται ο αφαιρετικός τίτλος ταινίας. Η ταινία που έγινε λάβαρο για τη γενιά του '60, πραγματεύεται με ευαισθησία τον απόλυτο έρωτα που γεννιέται απρόσμενα, δυναμώνει αργά και σταθερά και διασώζεται παρά τις δυσκολίες και τα προκατασκευασμένα μη. 

Σαρανταοκτώ χρόνια μετά την πρώτη του προβολή, το άναρχο αριστούργημα του Λελούς εξακολουθεί να συγκινεί. Γεγονός που θα μπορούσε να αποδοθεί στο διαχρονικά εμπνευσμένο θέμα του "έρωτα μετ` εμποδίων". Ή στην ταιριαστή χημεία των δυο γοητευτικών συμπρωταγωνιστών Ανούκ Αιμέ και Ζαν Λουί Τρεντινιάν. Ή ακόμη και στην υπέροχη μουσική του Φράνσις Λάι. Είναι μάλλον όμως, αυτή η απλότητα την οποία ο Λελούς επιλέγει για να «αφηγηθεί» την ιστορία, που κάνει το έργο του να εντυπωσιάζει ακόμη και σήμερα. 

Κέρδισε μια πλειάδα βραβείων μεταξύ των οποίων ο Χρυσός Φοίνικας στο Φεστιβάλ των Καννών του 1966 και τα Όσκαρ Καλύτερου Ξενόγλωσσου Φιλμ και Καλύτερου Σεναρίου. Ήταν επίσης υποψήφιο για Όσκαρ Σκηνοθεσίας και Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας.

Υπόθεση:

Η ταινία αφηγείται την ιστορία μιας νεαρής χήρας, της Αν, που έχασε τον κασκαντέρ σύζυγό της  σε ένα ατύχημα στο πλατό και του Ζαν Λουί, ενός οδηγού αγώνων που η γυναίκα του έχει αυτοκτονήσει. Συναντιούνται για πρώτη φορά στο σχολείο των παιδιών τους στο Ντοβίλ και ταξιδεύουν μαζί για το Παρίσι, όταν η Αν χάνει το τρένο. Μια αμοιβαία έλξη γεννιέται αλλά η Αν δεν μπορεί να δοθεί ολοκληρωτικά από τύψεις για τον νεκρό σύζυγο της. Όταν όλα μοιάζουν να έχουν χαθεί ο Ζαν Λουί ξεκινά έναν αγώνα δρόμου για να την προλάβει... 

Σκηνοθεσία: Κλοντ Λελούς

Σενάριο: Κλοντ Λελούς & Pierre Uytterhoeven

Φωτογραφία: Κλόντ Λελούς

Μουσική: Φράνσις Λάι

Παίζουν: Ανούκ Αιμέ, Ζαν Λουί Τρεντινιάν

Έτος παραγωγής: 1966

Χώρα Παραγωγής: Γαλλία

Γλώσσα: Γαλλικά

Έγχρωμο & Ασπρόμαυρο

Διάρκεια: 102΄