Ο Μορφωτικός Σύλλογος- Λαογραφικό Μουσείο Γόννων σε συνεργασία με την Δημοτική Ενότητα Γόννων του Δήμου Τεμπών, εν όψει των εορταστικών εκδηλώσεων των Αποκριών, διοργανώνουν εκδηλώσεις με πολλές εκπλήξεις για τους συμπολίτες και τους επισκέπτες του χωριού.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Κυριακή  22 Φεβρουαρίου στην πλατεία του χωριού και θα κορυφωθούν την επόμενη ημέρα 23 Φεβρουαρίου του 2015, όπου θα περιλαμβάνουν πολλά και  ενδιαφέροντα δρώμενα.Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ξεκινήσει την Κυριακή στις 11:30 π. μ. στην πλατεία του χωριού για τους μικρούς μας φίλους με την παρουσία κλόουν, ο οποίος θα τους διασκεδάσει  και θα παίξει μαζί τους, ενώ σε περίπτωση κακοκαιρίας ο κλόουν θα βρίσκεται στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Ενότητας Γόννων.

Στη συνέχεια, το βράδυ της ίδιας μέρας στις 7:30 μ.μ. θα γίνει το άναμμα της φωτιάς και το κάψιμο του καρνάβαλου στο προαύλιο του παλιού Δημοτικού Σχολείου με άφθονο κρασί, μουσική, ψητά(λουκάνικα, σουβλάκια) και πολύ χορό γύρω από την φωτιά.

Την Καθαρά Δευτέρα οι Γόννοι γιορτάζουν τα κούλουμα στην πλατεία του χωριού. Η γιορτή, στην οποία η Χορευτική Ομάδα του Συλλόγου συμμετέχει, θα αρχίσει το γλέντι στις 12:30 μ.μ., στήνοντας το γαϊτανάκι με παραδοσιακή μουσική και χορούς, ενώ σε όσους παραβρεθούν, θα προσφερθούν νηστίσιμα (η παραδοσιακή, ζεστή φασολάδα, ελιές), και άφθονο κρασί.