Ο Δήμος Φαρσάλων σε συνεργασία με τα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και Ξένων Γλωσσών που δραστηριοποιούνται στο Δήμο μας θα λειτουργήσουν για το σχολικό έτος 2015-2016 Κοινωνικό Φροντιστήριο.

Στόχος του Κοινωνικού Φροντιστηρίου είναι να βοηθήσει τους οικονομικά αδύναμους μαθητές του Δήμου μας, ώστε να διασφαλισθεί η δυνατότητα πρόσβασής τους στη γνώση.

Τα κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα είναι :

α) Οικονομικά (απορία, πολύ χαμηλό εισόδημα)

β) Κοινωνικά (μονογενεϊκή οικογένεια, πολύτεκνοι, αναπηρία κ.α), μετά από διερεύνηση και εκτίμηση κοινωνικού λειτουργού.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς ή κηδεμόνες που θέλουν τα παιδιά τους να παρακολουθήσουν δωρεάν μαθήματα στα Φροντιστήρια του δήμου μας – μετά τη σημαντική προσφορά που έκαναν οι ιδιοκτήτες των Φροντιστηρίων των Φαρσάλων- καλούνται να υποβάλλουν αίτηση στα γραφεία του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης του Δήμου Φαρσάλων (Ο.Π.Α.Κ.Π.Α.Δ.Φ.), στον 2ο όροφο του Δημαρχείου (τηλ. 2491350141-2) από 28-9-2015 μέχρι 2-10-2015.

Η αίτηση (παρέχεται στα γραφεία του Ο.Π.Α.Κ.Π.Α. Δ.Φ.) θα συνοδεύεται από τα παρακάτω δικαιολογητικά :

1) Δήλωση φορολογίας εισοδήματος 2014

2) Εκκαθαριστικό φορολογικού έτους 2014

3) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης 

4) Οποιοδήποτε δικαιολογητικό ενισχύει τα κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα (βεβαίωση απορίας, κάρτα ανεργίας, γνωμάτευση αναπηρίας κ.α)