Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των παιδιών πραγματοποιήθηκαν στο 1ο και 2ο Νηπιαγωγείου Δήμου Αγιάς.

Αναλυτικά: 

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023

Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των παιδιών του 1ου Νηπιαγωγείου Δήμου Αγιάς πραγματοποίησε τη Τρίτη 7 Φεβρουαρίου η ειδική παιδαγωγός του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Αγιάς, Ντελή Γεωργία με θέμα « Όλου του κόσμου τα παιδιά μια αγκαλιά».

Στόχος της δράσης ήταν η ενημέρωση των παιδιών για τα διαφορετικά είδη αναπηρίας και η ανάπτυξη της ευαισθητοποίησης τους σχετικά με την ισάξια αντιμετώπιση των παιδιών με ειδικές ανάγκες και την ενεργή συμμετοχή τους στις καθημερινές τους δραστηριότητες. Αφού προηγήθηκε παρουσίαση εκπαιδευτικού υλικού στους μαθητές και τους συναδέλφους ακολούθησαν διαδραστικά παιχνίδια και ζωγραφική με διδακτικό περιεχόμενο.

Η δράση πραγματοποιήθηκε με πλήρη επιτυχία στο χώρο του σχολείου με τη πολύτιμη βοήθεια των άλλων δυο νηπιαγωγών Μαργαριτοπούλου Βάσω και Αμδίτη Αργυρώ. Επίσης ,κατά την ανωτέρω ημερομηνία πραγματοποιήθηκε δράση δικτύωσης με τον Διευθυντή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγιάς κ Δεληζώνα Αθανάσιο .

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023

Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των παιδιών του 2ου Νηπιαγωγείου Δήμου Αγιάς πραγματοποίησε τη Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου η ειδική παιδαγωγός του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Αγιάς , Ντελή Γεωργία με θέμα τη διαφορετικότητα των παιδιών με αναπηρίες και τη σημασία της ισάξιας αντιμετώπισης τους από τους συνομιλήκους τους.

Τα παιδιά μέσα από την ανάγνωση ενός λογοτεχνικού κειμένου ενημερώθηκαν για τα διαφορετικά είδη αναπηριών και διαπίστωσαν πως δεν υπάρχει στην ουσία κάποιος λειτουργικός διαχωρισμός των ίδιων από εκείνα καθώς μπορούν με τη σειρά τους να αυτοεξυπηρετούνται και να απολαμβάνουν με τον ίδιο τρόπο τη ζωή.

Στη συνέχεια ακολούθησαν διαδραστικά παιχνίδια με εναλλαγή ρόλων , όπου τα παιδιά συμμετείχαν με κέφι ενεργά ενώ ταυτόχρονα οι μαθητές αποτύπωσαν τα συναισθήματα που τους προκάλεσε η δράση μέσω της ζωγραφικής. Πολύτιμοι αρωγοί στη προσπάθεια αυτή στάθηκαν οι νηπιαγωγοί Ρίζου Δάφνη και Βούλγαρη Γεωργία.

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αγιάς εντάσσεται στο « Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014- 2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο

Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αγιάς , Σοφοκλή Ευστρατιάδη 11 Αγιά , τηλ : 2494350225

email : kkdimosagias@gmail.com