Μετά κόπων και βασάνων κατάφερε η Βέροια να ξεπεράσει το εμπόδιο του Απόλλωνα Λάρισας την Κυριακή (13/3), κερδίζοντάς τον εκτός έδρας με 0-1 για την 24η αγωνιστική του 1ου ομίλου της Σούπερ Λίγκας 2.

Οι παίκτες του Παύλου Δερμιτζάκη τα… βρήκαν μπαστούνια απέναντι στους σκληροτράχηλους Θεσσαλούς αλλά κατέκτησαν το «τρίποντο» χάρη σε ένα τέρμα του Πασά στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα.

Πρόκειται για ένα αποτέλεσμα που έχει διπλό όφελος για τη «Βασίλισσα του Βορρά» καθώς όχι μόνο διατηρήθηκε στην κορυφή της κατάταξης αλλά αποσπάστηκε και στο +5 από τη δεύτερη ΑΕΛ.

Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους, που περιορίστηκαν κυρίως σε παθητικό ρόλο και δεν απείλησαν ουσιαστικά σε όλο το 90λεπτο, γνώρισαν τη δέκατη φετινή τους ήττα και παραμένουν σε… αναμμένα κάρβουνα αναφορικά με τη σωτηρία.

Το πρώτο ημίχρονο δεν επεφύλασσε κάτι το ξεχωριστό για τις δύο ομάδες. Η κατοχή της μπάλας ήταν μοιρασμένη, με τους φιλοξενούμενους να έχουν πάντως τις τελικές. Στο 5' ο Αστράς μπλόκαρε το σουτ του Πασά, που απείλησε και στο 39' σουτάροντας άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και η προσπάθεια του Γιακουμάκη δυο λεπτά νωρίτερα.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Φοφανά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα όμως το γκολ ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ. Στη συνέχεια, και βλέποντας ότι ο Ιβοριανός εξτρέμ δεν… τραβούσε, ο Παύλος Δερμιτζάκης τον τράβηξε στον πάγκο περνώντας στη θέση του τον Πόζογλου. Και από δική του δημιουργία, στο 74’ η Βέροια άνοιξε το σκορ.

Έπειτα από ωραία σέντρα, ο Πασάς πήρε την κεφαλιά από τη μικρή περιοχή γράφοντας το 0-1. Στα λεπτά που ακολούθησαν, η «Βασίλισσα του Βορρά» είχε μία κεφαλιά του Σκόνδρα στο 86’ που εξουδετερώθηκε από τον Αστρά ενώ στο 88’ οι «κυανόλευκοι» λίγο έλειψε να «κλέψουν» τον βαθμό όταν ο Πεταυράκης με καταλυτική παρέμβαση πήρε την… μπουκιά από το στόμα του Λεμάνγκρ που ήταν έτοιμος να σκοράρει.

Διαιτητής ήταν ο Φίτσας (Πρέβεζας/Λευκάδας), με βοηθούς τους Φραγκούλη (Πρέβεζας/Λευκάδας) και Δέτση (Αθηνών). Τέταρτος ήταν ο Μπαΐλης (Πρέβεζας/Λευκάδας).

Κίτρινες: 71’ Νούσιος

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Θωμάς Γράφας): Αστράς, Πετράκης, Γιαννίτσης, Καλούσης, Τιμπουέ, Κόζου, Λουκάς (34’ λ.τρ. Λεμάνγκρ), Καραμόκο, Νούσιος, Βίγια, Σταματής.

ΒΕΡΟΙΑ (Παύλος Δερμιτζάκης): Βελλίδης, Μουχάλης, Σκόνδρας, Πεταυράκης, Παπαχρήστος (85’ Μπλέτσας), Κάτσε, Γαβριηλίδης, Μούργος (85’ Ορφανίδης), Φοφανά (58’ Πόζογλου), Γιακουμάκης (66’ Καπνίδης), Πασάς.

a-sports.gr