Σημαντικές εργασίες ανακαίνισης ολοκληρώθηκαν στο πρώην Γυμνάσιο Ναρθακίου, το οποίο από το ερχόμενο Σάββατο θα φιλοξενήσει αρχαιολογική αποστολή από το Πανεπιστήμιο της Alberta του Καναδά.

Καθηγητές και φοιτητές του πανεπιστημίου θα βρεθούν για 19η χρονιά στην περιοχή των Φαρσάλων, συνεχίζοντας το σπουδαίο ανασκαφικό τους έργο στην περιοχή της Καλλιθέας.

Τους ανακαινισμένους χώρους είχε την ευκαιρία να δει από κοντά ο Δήμαρχος κ. Μάκης Εσκίογλου, μαζί με την αντιδήμαρχο κ. Σοφία Χατζηπλή, τον πρόεδρο της Κοινότητας Ναρθακίου κ. Θανάση Λελεντζή και την ειδική συνεργάτιδα του Δημάρχου, πολιτισμολόγο, κ. Άννα Φλωρά.

Σε ότι αφορά τις παρεμβάσεις, ανακαινίστηκαν πλήρως οι τουαλέτες και το μπάνιο, βάφτηκαν οι χώροι, ενώ τοποθετήθηκαν νέα στρώματα στα κρεβάτια.

«Οι εργασίες αυτές είναι το ελάχιστο που μπορούμε να προσφέρουμε ως Δήμος Φαρσάλων στην αρχαιολογική αποστολή από τον Καναδά, σε ανθρώπους που με τη στάση τους απέναντί μας, μας κάνουν να τους νιώθουμε Έλληνες και Φαρσαλινούς. Γιατί προσφέρουν σπουδαίο έργο για την ανάδειξη της ιστορικής και πολιτιστικής μας κληρονομίας, μέσα από μία πολυετή διαδρομή. Τους περιμένουμε και φέτος και είμαστε βέβαιοι πως η παρουσία τους στον τόπο μας θα επιφυλάξει για μία ακόμη φορά σημαντικές ανακαλύψεις από την αρχαιολογική τους σκαπάνη» τόνισε σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου.