Με το μήνυμα ανθρωπιάς “να μη μείνει κανείς αβοήθητος”, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σαρακατσαναίων μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια που συγκέντρωσαν, εθελοντές, χορηγοί και σύλλογοι Σαρακατσαναίων, στο Δήμο Φαρκαδόνας και στο Κουτσόχερο Λάρισας.

“Φορτηγό με είδη που υπέδειξαν οι άνθρωποι της Πολιτικής Προστασίας, παραδόθηκαν στους συνανθρώπου μας, που ζουν στη πολύπαθη Θεσσαλία, υπό συνθήκες πολέμου, μετά την επέλαση των δυο κακοκαιριών”, τονίζουν οι οργανωτές.

Σε δήλωση του ο πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ της Π.Ο.Σ. επεσήμανε ότι “Οι άνθρωποι στη Θεσσαλία χάσανε τα πάντα, αλλά είναι περήφανοι και ευγενέστατοι”. Η αντιπροσωπεία της Π.Ο.Σ.Σ. που βρέθηκε στη Θεσσαλία απαρτιζόταν από τους: Γιώργο Μουτσιάνα (πρόεδρο), Γιάννη Φαρμάκη, Παναγιώτη Μπάρμπα, Τάκη Γαλλή, Καριώτη Σάκη, Κώστα Κυργιάννη και ΔημήτρηΤσακούμη.

Οι σύλλογοι Σαρακατσαναίων που βοήθησαν ήταν: Σ.Σ. Επαρχίας Πολυκάστρου, Σ.Σ. Ν. Ημαθίας, Σ.Σ. Ν. Πιερίας, Σ.Σ. Επαρχίας Λαγκαδά. Επίσης αρωγοί στο “Καραβάνι” αλληλεγγύης ήταν οι χορηγοί: Γρηγόρης Τσακνάκης, ΟΞΕΑ ΕΠΕ. Διαμαντής και Σια ΕΠΕ, Βάμβακος Εσώρουχα, Χριστιάνα Παιδικά, Ζιούτας ΓΟ.Ε Φαρμακαποθήκη, Φοίνιξ Δημήτριος Καμπάνης -Δήμητρα Αθανασούλα, Μεταφορική Βασίλης Μαστορούδης καθώς οι Γιαννιώτης Ζωοτροφές ΑΕ.

Την επόμενη εβδομάδα θα επισκεφτεί και πάλι η Π.Ο.Σ.Σ. την περιοχή και ο μεγάλος χορηγός της, «Ζωοτροφές Γιαννιώτη Α.Ε» θα παραδώσει στους κτηνοτρόφους ζωοτροφές.

Το συντονισμό της μεταφοράς και παράδοσης στη Περιφέρεια Θεσσαλίας ανέλαβε εξολοκλήρου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων (Π.Ο.Σ.Σ.). Υπεύθυνος συντονισμού, ο Αντιπρόεδρος της Π.Ο.Σ.Σ. Γιάννης Φαρμάκης.