Αντιπροσωπεία μαθητών από το επαγγελματικό λύκειο Sochaczef της πόλης Biala Podlaska της Πολωνίας, με κατεύθυνση τις οικονομικές επιστήμες, την διοίκηση Τουρισμού και τη στρατηγική της διαφήμισης, επισκέφθηκαν το Δημαρχείο Τεμπών στο Μακρυχώρι, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus plus. Εκεί, ξεναγήθηκαν στους χώρους του Δημαρχείου, ώστε να αποκτήσουν ξεκάθαρη εικόνα για την οργάνωση των υπηρεσιών και των εργασιακών συνθηκών.

Στη συνέχεια, οι μαθητές συνομίλησαν και αντάλλαξαν απόψεις με τον Δήμαρχο Τεμπών κ. Γεώργιο Μανώλη, ο οποίος τους καλωσόρισε στο Δημαρχείο και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους. Κατόπιν, τους ενημέρωσε για τις υπηρεσίες του Δήμου και για τις αναπτυξιακές υποδομές που λαμβάνουν χώρα σε όλο το εύρος του Δήμου Τεμπών. Ακόμη, οι μαθητές ενημερώθηκαν από τον Δήμαρχο για τα αξιοθέατα, τα μουσεία, τα επισκέψιμα οινοποιεία και τα 77 χιλιόμετρα μονοπάτια του Δήμου Τεμπών. Επιπρόσθετα, ενημερώθηκαν για τα μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους και θρησκευτικούς προορισμούς, όπως το Αρχοντικό Σβαρτς, το Χάνι της Κοκώνας, ο αρχαιολογικός οικισμός στο Μακρυχώρι, το προσκύνημα της Αγίας Παρασκευής στα Τέμπη, το μοναστήρι των Αγίων Θεοδώρων στη Ραψάνη, ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου στα Αμπελάκια κ.α.

Επίσης, για τους χώρους αναψυχής και χώρους γεωλογικού ενδιαφέροντος, όπως είναι η ορεινή και καταπράσινη Καλλιπεύκη, πνιγμένη στο πράσινο, η μπάρα στο Συκούριο, το φράγμα Πουρναρίου και τη λίμνη χάλκωμα στα Αμπελάκια.

Τέλος, η ξενάγησή τους έκλεισε με κέρασμα σοκολατάκια υγείας και χυμούς από τοπικές επιχειρήσεις.