Ολοκληρώθηκε σήμερα στο Δήμο Λαρισαίων η διανομή τροφίμων του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους.

Η διανομή διήρκησε από τη Δευτέρα μέχρι και σήμερα Τετάρτη. Στις περίπου 2.500 οικογένειες με 4.000 μέλη του Δήμου Λαρισαίων περιελάμβανε τρεις βασικές κατηγορίες προϊόντων και ειδικότερα όσπρια, λάδι, ζυμαρικά, κρέας και νωπά προϊόντα καθώς και είδη υγιεινής. 

Στην Σκεπαστή αγορά της Νεάπολης βρέθηκε σήμερα και ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε τα εξής:

«Οι διανομές έχουν τα χαρακτηριστικά της βοήθειας σε οικογένειες που πλήττονται από την κρίση», ανέφερε ο δήμαρχος, τονίζοντας πως μέσω της αξιοποίησης του Ταμείου Επισιτιστικής Βοήθειας θα υποστηριχθούν 2.500 οικογένειες, με 4.000 μέλη. Παράλληλα ξεκινούν και ενόψει της εορταστικής περιόδου, οι διανομές απο το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαρισαίων. Ο δήμαρχος εξέφρασε τις  θερμές ευχαριστίες του στις επιχειρήσεις, τους επαγγελματίες, τους φορείς, τα σχολεία και τους απλούς πολίτες που σπεύδουν να στηρίξουν το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου με τον δήμαρχο να ευχαριστεί όλους όσοι προσφέρουν αυξάνοντας έτσι τις δυνατότητές στήριξης των πιο ευάλωτων συμπολιτών, ώστε να μην λείψει τίποτα από το γιορτινό τραπέζι όλων των οικογενειών της Λάρισας.

Καταλήγοντας, ο κ. Καλογιάννης υπογράμμισε ότι η Κοινωνική Πολιτική και η στήριξη των πολιτών αποτελούν διαχρονική προτεραιότητα της δημοτικής αρχής.

Σημειώνεται ότι το Πρόγραμμα ΤΕΒΑ σε όλους του Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, υποστηρίζει συνολικά 4.319 οικογένειες στο νομό Λάρισας και σε 8.500 πολίτες.

Ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Πινακάς, ο οποίος παρέστη στη σημερινή διανομή αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία του προγράμματος υπογραμμίζοντας η Περιφέρεια Θεσσαλίας αξιοποιεί κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο με δράσεις και έργα για να μειωθεί η κοινωνική ανισότητα».

Παρών επίσης στη διανομή στη Σκεπαστή Αγορά ήταν και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων Σωτήρης Βούλγαρης.