Αποκλεισμένοι από σήμερα το πρωί και οι Γόννοι. Η περιοχή της γέφυρας στον Παραπόταμο έχει υπερχειλίσει και τα νερά σκέπασαν τη γέφυρα ενώ στα γύρω χωράφια η στάθμη ανεβαίνει…

Το ίδιο συμβαίνει και από την πλευρά των Τεμπών, όπου η κυκλοφορία έχει διακοπεί στη γέφυρα που συνδέει τα Τέμπη με την Ιτέα και τους Γόννους, ενώ το νερό ήδη μπήκε στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας και ανεβαίνει απειλητικά προς τα σπίτια.

Στην προσπάθειά μας να καταγράψουμε την καταστροφή τόσο στα Τέμπη όσο και στον Παραπόταμο διαπιστώσαμε ότι το νερό κάνει επιστροφή – λόγω του μπουκώματος στο εσωτερικό της κοιλάδας – και η στάθμη του κοντεύει να φτάσει στο οδόστρωμα στο δρόμο Γόννοι-Τέμπη με κίνδυνο να υπερπηδήσει το δρόμο. Επίσης η δεύτερη διαπίστωση ήταν στις όχθες που δημιουργεί το νερό υπάρχουν πολλά ζώα όπως φίδια, ποντίκια κ.λ.π.

Μεγάλη θα πρέπει να είναι η προσοχή όσων κινούνται σ’ αυτούς τους δρόμους. Η μόνη οδική σύνδεση μπορεί να γίνει με τις διαδρομές Γόννοι – Καλλιπεύκη – Πλαταμώνας και Γόννοι – Ροδιά – Τύρναβος.

Πολύωρη ήταν και η διακοπή ρεύματος που μόλις τώρα (17:34’’) αποκαταστάθηκε και μακάρι να μην ξαναυπάρξουν νέες διακοπές.

Για όσους στην περιοχή έχουν προβλήματα άμεσης ανάγκης μπορούν να απευθύνονται στον αντιδήμαρχο Γόννων, Βασίλη Σίμο, στο τηλέφωνο 6932-493.748.

ΠΡΟΣΟΧΗ, λοιπόν, υπομονή, αλληλοβοήθεια  και κουράγιο…

https://www.perataria.gr/apokleismenoi-oi-gonnoi-foto-vinteo/