Επιστασία του χώρου όπου θα πραγματοποιηθεί η «γιορτή σκόρδου» στον Πλατύκαμπο και ρύθμιση των τελευταίων λεπτομερειών της εκδήλωσης έκαναν οι Αντιδήμαρχοι Πολιτισμού, Αγροτικής Ανάπτυξης και Πολιτικής Προστασίας Αχιλλέας Χατζούλης και Γιάννης Κουκούτσης, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Πλατυκάμπου Γρηγόρης Νταλαμπίρας συνοδευόμενοι από τον Διοικητή και τον Υποδιοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Κιλελέρ Αθανάσιο Μπαντή και Στυλιανό Κυρίτση και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Με το πέρας της επιστασίας ο Αχιλλέας Χατζούλης έκανε την εξής δήλωση:

«Τα τελευταία εννιά χρόνια από την ανασύστασή της, η γιορτή σκόρδου έχει πιάσει τον παλμό της τοπικής κοινωνίας. Αύριο Παρασκευή 14 Ιουλίου, στην έναρξη της γιορτής θα εμφανιστεί ο Δημήτρης Μπάσης με συμμετοχή της Kalliope.

Σκοπός της γιορτής είναι, μέσα από διάφορα πολιτιστικά δρώμενα, να προβληθεί το τοπικό, παραδοσιακό σκόρδο Πλατυκάμπου ένα προϊόν με προστιθέμενη αξία στην οικονομία της περιοχής, και άλλα προϊόντα. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους του φορείς που διοργανώνουν τη γιορτή σκόρδου και είμαι πεπεισμένος ότι οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν τον εξαίρετο Δημήτρη Μπάση, να γευτούν τα τοπικά εδέσματα και να διασκεδάσουν με τα πλούσια πολιτιστικά δρώμενα που οι διοργανωτές έχουν ετοιμάσει.

Το ιδιαίτερο για τη φετινή γιορτή είναι ότι συμμετέχουν οι περισσότεροι φορείς του Πλατυκάμπου και ότι θα προβληθούν και άλλα τρόφιμα-αγαθά του τόπου μας σε μία προσπάθεια να συνδεθεί η τοπική παραγωγή με το συνεταιριστικό πνεύμα».

Το Σάββατο 15 Ιουλίου θα εμφανιστούν χορευτικά συγκροτήματα και θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι με την ορχήστρα του Γιώργου Γκασδράνη. Στο κλαρίνο ο Βασίλης Κιτσόπουλος

Τη γιορτή σκόρδου διοργανώνουν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Κιλελέρ, η τοπική κοινότητα, ο πολιτιστικός σύλλογος, ο σύλλογος γυναικών και ο αγροτικός συνεταιρισμός Πλατυκάμπου. Συνδιοργανωτές η Περιφέρεια Θεσσαλίας και λοιποί σύλλογοι.

Όλες οι εκδηλώσεις του Δήμου Κιλελέρ είναι δωρεάν για το κοινό.