Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε την προηγούμενη Πέμπτη (15/6) το καλοκαιρινό πρόγραμμα του 3ου Φεστιβάλ Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης.

Λαμπερή υπήρξε φέτος η επιστροφή του Φεστιβάλ και εξίσου εντυπωσιακή η ανταπόκριση του κοινού. Νέοι και νέες, καθώς και άτομα όλων των ηλικιών τίμησαν με την παρουσία τους 4 πυκνές ημέρες συνεχούς δράσης, στην Κεντρική Πλατεία Λάρισας, στο Δημαρχείο Λάρισας, στο Γαλλικό Ινστιτούτο, στη Δημοτική Πινακοθήκη και στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη. Εάν το καλοκαίρι του 2021 σηματοδότησε την εκκίνησή του, φέτος το Φεστιβάλ βρήκε πραγματικά τον κανονικό βηματισμό του, τη ζωντάνια και τη δυναμική του.

Πλήθος επισκεπτών όλων των ηλικιών, συμμετείχαν σε όλες τις μουσικές, καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις που φιλοξενήθηκαν σε όλους τους χώρους του Φεστιβάλ.Είκοσι πέντε (25)+ φορείς συμμετείχαν στο Φεστιβάλ με πάνω από είκοσι (20) δράσεις και εκδηλώσεις στη μουσική, το χορό, το σινεμά, τον αθλητισμό και την εκπαίδευση.

Η Κεντρική Πλατεία -εκεί που χτυπάει η καρδιά της πόλης- φιλοξένησε όλους τους φορείς αλλά και την άκρως επιτυχημένη συναυλία της τελετής έναρξης του Φεστιβάλ με την μοναδική Μαρίνα Σάττι, όπου ξεσήκωσε το κοινό του Φεστιβάλ και προσέλκυσε επισκέπτες από γειτονικές πόλεις και περιοχές της Λάρισας, χαρίζοντάς μας μια εκρηκτική βραδιά.

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας αναδείχτηκε πρωτίστως σε ένα φιλόξενο σπίτι του σινεμά αλλά και της συζήτησης. Προβολές βραβευμένων ταινιών μικρού μήκους από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας – Artfools και συζητήσεις πάνω σε θέματα που απασχολούν την νέα γενιά.

Το ισόγειο του Δημαρχείου γέμισε με εκθέσεις φωτογραφιών του Συνεργείου Μουσικού Θεάτρου και του Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Προσφύγων ΚΕΑΝ Λάρισας.

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι και φέτος το Φεστιβάλ είχε εξαίρετες συνεργασίες. Κατόρθωσε να προσελκύσει περισσότερο κόσμο σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, νέους, πολλούς και διαφορετικούς, που αναζητούν, μέσα από τις μορφές της τέχνης, της εκπαίδευσης και του αθλητισμού που πρεσβεύει ο ζωντανός αυτός θεσμός, να εκφραστούν και να προβληματιστούν.

“Αποχαιρετούμε με συγκίνηση το Φεστιβάλ Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης και σας ευχαριστούμε για την ενθουσιώδη συμμετοχή! Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την άψογη συνεργασία του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας με τον Δήμο Λαρισαίων και τις υπηρεσίες μας, τους εθελοντές και τους φορείς για αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Ραντεβού του χρόνου το καλοκαίρι του 2024!”, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.