Τρεις μήνες μετά την κακοκαιρία Daniel, τα πρώτα δρομολόγια επιβατικών τρένων από τη Λάρισα για την Αθήνα θα κυκλοφορήσουν στις 15 Δεκεμβρίου.

«Μέχρι 10 Δεκεμβρίου θα είναι έτοιμη για τα εμπορικά μονή όχι διπλή και 15 Δεκεμβρίου θα περάσει και τα επιβατικά τα τρένα σε μια γραμμή μέχρι το Παλαιοφάρσαλο και τον Άγιο Στέφανο, Δομοκό- Άγιο Στέφανο θα είναι μονή γραμμή μέχρι τη Λάρισα και από δω και πάνω θα είναι διπλή», όπως αναφέρει ο κ. Γιώργος Ζήντρος, σταθμάρχης Λάρισας.

Οι εργασίες στη γραμμή είναι πυρετώδεις προκειμένου να μην παρεκκλίνει ο ΟΣΕ από το χρονοδιάγραμμα. Ιδιωτικές εταιρίες του ΟΣΕ μετέφεραν μηχανήματα ενώ και από τον σταθμό της Λάρισας έχουν ξεκινήσει αντίστοιχα μηχανήματα και από τον σταθμό του Δομοκού τα οποία εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου η γραμμή της καθόδου να παραδοθεί μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου.

Από τη Λάρισα και μέχρι την Αθήνα τα τρένα θα κυκλοφορούν σε μονή γραμμή. Για 40 χλμ. από τον Δομοκό μέχρι και τον σταθμό της Λάρισας θα λειτουργεί μόνο η γραμμή της καθόδου, καθώς η γραμμή της ανόδου εξακολουθεί να είναι πλήρως κατεστραμμένη.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό οι εμπορικές αμαξοστοιχίες θα μπουν στις ράγες για Αθήνα στις 10 Δεκεμβρίου, μέχρι τότε αναμένεται να αποκατασταθεί και η τηλεδιοίκηση στο τμήμα του εμπορικού σταθμού που καταστράφηκε από την κακοκαιρία.

Μετά την αποκατάσταση της κεντρικής γραμμής σχεδιάζεται να γίνουν έργα στο τμήμα Λάρισα- Βόλος και Παλαιοφάρσαλος- Καλαμπάκα.

Ρεπορτάζ: Ελπίδα Κουτσογιάννη

ertnews.gr