Εξω από τα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας μεταφέρθηκαν σήμερα το μεσημέρι οι κινητοποιήσεις και οι διαμαρτυρίες, γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών των Εκπαιδευτηρίων Ράπτου.

Αντιπροσωπεία των διαμαρτυρόμενων συναντήθηκε με την περιφερειακή διευθύντρια εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Β. Ζιάκα, από την οποία και ζητήθηκε να μην ανασταλείη λειτουργία τμημάτων στα Εκπαιδευτήρια Ράπτου και να μεταφερθούν τα αιτήματα, στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.



Μετά τη συνάντηση η κ. Ζιάκα, ενημερώνοντας τους παρισταμένους γονείς που διαμαρτύρονταν φωνάζοντας συνθήματα έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Διεύθυνσης, ανέφερε μεταξύ άλλων: “Κατανοώ την αγωνία και των παιδιών και των γονιών και των εκπαιδευτικών. Γίνεται κάθε προσπάθεια να βρεθεί η βέλτιστη δυνατή λύση για το πρόβλημα που έχει ανακύψει με παιδαγωγικά και εκπαιδευτικά κριτήρια στα πλαίσιο πάντα της νομιμότητας.
Το υπουργείο Παιδείας στηρίζει και την ιδιωτική και την δημόσια εκπαίδευση και είναι υποχρέωση μας να διασφαλίσουμε σε όλους τους μαθητές μας ήπιο, ήρεμο και θετικό ψυχολογικό και παιδαγωγικό κλίμα, ώστε η φοίτηση σας να είναι σε ένα περιβάλλον, υγιές και ασφαλές. Να είστε σίγουροι ότι αυτό θα κάνουμε”.

ertnews.gr