Σημαντικές παρεμβάσεις σε υποδομές σε χωριά της Δημοτικής Ενότητας Πολυδάμαντα, θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Φαρσάλων, μετά από την υπογραφή από τον Δήμαρχο κ. Μάκη Εσκίογλου της σύμβασης του έργου, συνολικού κόστους 50.322,57 ευρώ.

Τα χωριά που θα γίνουν οι παρεμβάσεις είναι το Πολυδάμειο, το Ρήγαιο, ο Δασόλοφος και τα Άνω και Κάτω Βασιλικά.

«Συνεχίζουμε με σχέδιο και στοχοπροσήλωση τις παρεμβάσεις μας σε όλα μας τα χωριά, πιστεύοντας ακράδαντα στην ανάγκη για ισόρροπη ανάπτυξη της επαρχίας μας. Στο πλαίσιο αυτό, υλοποιούμε ένα ευρύ έργο σε πολλά χωριά του πρώην Δήμου Πολυδάμαντα, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής αλλά και τη λειτουργικότητα» δήλωσε ο κ. Εσκίογλου.

Αναλυτικότερα, με το έργο θα γίνουν οι εξής παρεμβάσεις:

Στο Πολυδαμείο θα ανακατασκευασθεί το σύστημα αποχέτευσης-σύνδεσης – Βόθρος της Κοινότητας και το στέγαστρο. Έναντι της Εκκλησίας θα κατασκευασθεί τοιχίο αυτοστήριξης και προστασίας της κεντρικής οδού. Το ίδιο θα γίνει και στον χώρο της Παιδικής χαράς.

Στο Ρήγαιο θα επενδυθεί με πέτρα τύπου Αγκωνάρι Συκής Πηλίου στο νότιο τμήμα της πλατείας.

Στον Δασόλοφο θα γίνει αποκατάσταση επικίνδυνου τοιχίου στο σχολείο και αποκατάσταση διάβασης τσιμεντοσωλήνων με σκυρόδεμα σε αγροτική οδό.

Στα Άνω Βασιλικά θα γίνει τοιχίο περιμετρικά του γηπέδου και επίστρωση των πεζοδρομίων με πλάκες βόρεια και δυτικά.

Στα Κάτω Βασιλικά θα τοποθετηθούν κρασπεδάκια κήπου και θα γίνει πατητή τσιμεντοκονία στο πεζοδρόμιο. Στην Κοινότητα θα τοποθετηθεί περιμετρικό λούκι βορειοδυτικά με έξοδο της υδρορροής στον δρόμο.

Ταυτόχρονα θα γίνει επισκευή των σοβατισμάτων, της στέγης, βάψιμο του κτηρίου μέσα κι έξω. Τοιχία θα κατασκευασθούν στο Δασόλοφο (σχολείο), στο Πολυδάμειο (Κεντρική Οδός και π.χ. Άνω Βασιλικά στην Πλατεία).