Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Λαρισαίων συμμετείχαν στον 4ου μαθητικό καλλιτεχνικό και συγγραφικό διαγωνισμό που οργάνωσαν τα Γενικά Αρχεία του Κράτους στη Λάρισα με αφορμή την επέτειο 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή,

Τα παιδιά γνώρισαν πτυχές τις Ιστορίας που αφορούν στην πιο τραγική και τραυματική περιπέτεια του νεότερου ελληνισμού μέσα από αρχειακά τεκμήρια των ΓΑΚ, βιβλία παιδικής λογοτεχνίας και οπτικοακουστικό υλικό που επεξεργάστηκαν κάτω από την καθοδήγηση των υπεύθυνων παιδαγωγών των δομών.

Με οδηγό τα πολλαπλά ερεθίσματα που δέχτηκαν, τα παιδιά δημιούργησαν εικαστικά έργα εμπνευσμένα από τα τεκμήρια που διατέθηκαν από τα ΓΑΚ για τη συμμετοχή τους στον καλλιτεχνικό διαγωνισμό.

Ο μαθητής Φοίβος Στέφανος Κύρκος, που συμμετέχει στο πρόγραμμα του ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων τιμήθηκε με το τρίτο βραβείo για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση στην ειδική τελετή που οργάνωσαν τα ΓΑΚ Λάρισας το Σάββατο 1 Απριλίου, στις 18:30, στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο.

Η Διεύθυνση Παιδείας του Δήμου Λαρισαίων συγχαίρει τα ΓΑΚ και την Προϊστάμενη κ. Φανή Καραγιάννη για την εξαιρετική πρωτοβουλία, όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στον διαγωνισμό καθώς και το παιδαγωγικό προσωπικό για την υποστήριξη της δράσης.