Ο εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας για τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους, ώστε να εναρμονίζονται στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής της εκάστοτε κυβέρνησης στο Φάρμακο, είναι ο στόχος του σχετικού νομοσχεδίου τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης, μιλώντας στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Μεταξύ άλλων, σημείωσε, επιδιώκεται η οργάνωση των επαγγελματιών στο Φάρμακο να ελέγχεται από το κράτος, ενώ αναφέρθηκε σε άρθρα που το ΚΚΕ έχει παρατηρήσεις και επιφυλάξεις, όπως για ζητήματα εκλογής στους συλλόγους.

Ο Γ. Λαμπρούλης αποτιμώντας συνοπτικά την εκλογική θητεία που βαίνει προς ολοκλήρωση, σχολίασε ότι επιδεινώθηκαν οι όροι παροχής υπηρεσιών Υγείας στους ασθενείς, οι οποίοι καλούνται να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, καθώς στόχος είναι το δημόσιο σύστημα να παρέχει ένα ελάχιστο πακέτο βασικής φροντίδας.

Όπως επισήμανε, από όποια κυβέρνηση και αν προκύψει μετά την εκλογική αναμέτρηση, θα συνεχιστεί η ίδια αντιλαϊκή πολιτική της εμπορευματοποίησης στην Υγεία, σε βάρος των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.