Να ανακληθούν οι 12 απολύσεις πρωτοπόρων εργαζομένων και συνδικαλιστών από «ΑΡΜΟΣ ΠΡΟΚΑΤ», να επιστρέψουν άμεσα στη δουλειά τους, να προστατευτεί η συνδικαλιστική δράση, αλλά και να παρθούν μέτρα ασφαλείας και υγιεινής στην επιχείρηση ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης, κατά τη συζήτηση Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ.

Όπως είπε μπορεί η εργοδοσία να επικαλείται για τις απολύσεις μείωση εργασιών, ωστόσο η πραγματικότητα είναι ότι οι εργαζόμενοι δούλευαν ασταμάτητα ακόμα και Σαββατοκύριακα, η εταιρεία είχε αύξηση τζίρου τα τελευταία χρόνια, έκανε επενδύσεις στο εξωτερικό, ενώ έχει αναλάβει έργα του μετρό.

Συνεπώς, υπογράμμισε δεν υπάρχουν προβλήματα αναδουλειάς, αλλά αντίθετα, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, απολύθηκαν επειδή ήταν πρωτοπόροι, πρωτοστάτησαν για μέτρα ασφαλείας. Μάλιστα, ανάμεσα στους απολυμένους υπάρχουν μέλη διοίκησης του σωματείου μετάλλου και ένα μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.

Απαντώντας ο υφυπουργός Εργασίας, Β. Σπανάκης, αφού διάβασε όλες τις διατάξεις του Συντάγματος για την προστασία της συνδικαλιστικής δράσης, είπε ότι ένας εργαζόμενος έχει προσφύγει στην επιθεώρηση εργασίας και εκκρεμεί απόφαση για την απόλυσή του.

Ο Γ. Λαμπρούλης σημείωσε ότι όχι μόνοι οι ίδιοι οι απολυμένοι εργαζόμενοι καταγγέλλουν την εταιρεία, αλλά έχει αναπτυχθεί κύμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης από εργατικά σωματεία και φορείς όλης της Θεσσαλίας.

Τόνισε ότι οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν την επιχείρηση ότι έχει στόχο να βγάζει περισσότερα κέρδη, με λιγότερους εργαζόμενους, χωρίς να μεριμνά για τα μέτρα ασφαλείας, γι’ αυτό και γίνονται συχνά εργατικά ατυχήματα. Ο βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε ότι είναι εδώ και χρόνια λυμένα τα χέρια των εργοδοτών από το αντιλαϊκή οπλοστάσιο που δημιούργησαν όλες κυβερνήσεις. Κάλεσε ξανά την κυβέρνηση να παρέμβει για να ανακληθούν οι απολύσεις, ωστόσο στην δευτερολογία του ο υφυπουργός αρκέστηκε να διαφημίσει τα πεπραγμένα της περιόδου της, προσπαθώντας να πείσει ότι οι εκτρωματικοί νόμοι που ψήφισε είναι υπέρ των εργαζομένων. Σε καμία περίπτωση πάντων δεν αναφέρθηκε στην ανάκληση των απολύσεων.