Να μη μείνει χωρίς δουλειάς κανένας από τους 1.000 συμβασιούχους εργαζόμενους του ΟΑΕΔ που στις 30 Νοέμβρη λήγουν οι συμβάσεις τους, ζήτησε κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης.

Όπως είπε, οι εργαζόμενοι αυτοί προσλήφθηκαν για την ενίσχυση του συστήματος κατά την πανδημία, αλλά προσφέρουν αναγκαία δουλειά και σε κανονικές συνθήκες.

Σήμερα, βρίσκονται μπροστά στην ανεργία, ενώ έχουν προηγηθεί κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του ΚΚΕ και κινητοποιήσεις των εργαζομένων που έλαβαν όμως γενικόλογες υποσχέσεις χωρίς σαφή απάντηση από κυβέρνηση και ΕΟΔΥ.

Ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ στηρίζει τις προσπάθειες των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή δουλειά στον ΕΟΔΥ και το δημόσιο σύστημα υγείας.

Απαντώντας η υφυπουργός Υγείας, Ειρ. Αγαπηδάκη ισχυρίστηκε ότι οι έκτακτες ανάγκες για τις οποίες προσλήφθηκαν δεν υφίστανται πια, καθώς έληξε η οξεία φάση της πανδημίας. Παραδέχθηκε, όμως, πως υπάρχουν άλλες ανάγκες, όπως η συνδρομή εμβολιασμού σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και πρόσθεσε ότι γίνεται «προσπάθεια» από το υπουργείο να βρεθεί λύση.

Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να παρατείνει «συμβάσεις χωρίς περιεχόμενο», προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει λύση που να ταιριάζει σε όλους». Είπε ακόμα ότι εξετάζεται να δοθεί παράταση στις συμβάσεις για να καλυφθούν ανάγκες τον χειμώνα.

Ο Γ. Λαμπρούλης στη δευτερολογία του τόνισε ότι το ΚΚΕ ζητά να μην μείνει κανείς χωρίς δουλειά και πώς η παράταση που αναφέρθηκε είναι η εργασιακή ομηρία με 3μηνες και 6μηνες παρατάσεις. «Από ήρωες τους κάνετε άνεργους», είπε χαρακτηριστικά, ενώ κατήγγειλε και περιστατικά τραμπουκισμών σε βάρος εργαζομένων από προϊσταμένους του ΕΟΔΥ.

Κλείνοντας η υφυπουργός επανέλαβε ότι θα αναζητηθεί λύση, λέγοντας όμως προκλητικά «όχι σε αθρόες προσλήψεις χωρίς λόγο για, την δημιουργία κομματικού στρατού ψηφοφόρων».