Στην έρευνα "Summer Vacation Habits" της Hotel Planner, το 34% των Αμερικανών παραδέχτηκε ότι το σεξ ήταν "καλύτερο από το συνηθισμένο" στις διακοπές. Σύμφωνα με τον ταξιδιωτικό ιστότοπο, ο αριθμός των ανθρώπων που ισχυρίζονται ότι το σεξ είναι καλύτερο στις διακοπές θα μπορούσε να οφείλεται στην τάση μας να χαλαρώνουμε όταν είμαστε μακριά από την καθημερινότητά μας.

Αναπνοή και σεξ

Σύμφωνα με πολλούς ειδικούς, η χαλάρωση είναι το κλειδί για έναν καλό οργασμό. Η σεξολόγος Colleen Singer εξηγεί ότι όταν χαλαρώνει το νευρικό μας σύστημα, τότε η ερωτική διέγερση γιγαντώνεται και μπορεί να προκαλέσει οργασμό και εκσπερμάτιση. Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Αναπνέοντας. Οι ειδικοί φαίνεται να τονίζουν τη σημασία της αναπνοής κατά τη διάρκεια της σεξουαλική επαφής, η οποία παίζει σημαντικό ρόλο και πρέπει να συμβαίνει σε κάθε στάδιο της ερωτικής πράξης.

Ουσιαστικά όλα αποτελούν μέρος μιας αλυσίδας συνηθειών και πρακτικών. Αρχικά οι διακοπές συνδέονται για τους περισσότερους από εμάς, με πολύ λιγότερο άγχος στο μυαλό μας. Το άγχος δεν επηρεάζει μόνο τον ύπνο, τη διατροφή και τον εγκέφαλό μας, αλλά μπορεί επίσης να επηρεάσει αρνητικά στη σεξουαλική μας ζωή. Οι διακοπές μπορούν να παίξουν τεράστιο ρόλο στο να βοηθήσουν τα ζευγάρια να χαλαρώσουν και να μειώσουν τα επίπεδα του στρες, οδηγώντας σε καλύτερο (και περισσότερο) σεξ από το κανονικό, επισημαίνει η σεξολόγος Amy Mulse, στο Psychology Today.

Άλλοι λόγοι για τους οποίους το σεξ είναι καλύτερο όταν είμαστε μακριά από το σπίτι;

Σύμφωνα με άρθρο του Health, το σεξ στις διακοπές μπορεί να είναι καλύτερο επειδή πιθανότατα έχουμε περισσότερο χρόνο στη διάθεσή μας και μπορούμε να είμαστε πιο αυθόρμητοι. Επιπλέον, το νέο περιβάλλον στο οποίο βρισκόμαστε, αποτελεί σίγουρα μια συναρπαστική αλλαγή που μπορεί να βοηθάει να ζωντανέψει η σεξουαλική ζωή μας. Όταν βρισκόμαστε σε διακοπές, μπορούμε να επωφεληθούμε από όλα όσα έχει να προσφέρει το νέο μας περιβάλλον, όπως ένα υπαίθριο ντους, ή ένα μπαλκόνι προστατευμένο από τη δημόσια θέα. “Το να γίνετε σέξι σε νέους χώρους θα σας αναγκάσει να γίνετε δημιουργικοί με τις στάσεις κατά τη διάρκεια της πράξης ", αναφέρει η σεξολόγος. Η αλήθεια είναι ότι το άγνωστο στοιχείο ενός νέου τόπου μπορεί να μας διεγείρει, ενώ παράλληλα δεν θα μας αποσπούν την προσοχή μας οι καθημερινές μας υποχρεώσεις.

Επίσης, το πώς θα ντυθείτε στο ταξίδι σας μπορεί να κάνει τη διαφορά και στο σέξ σας, καθώς τα ζευγάρια στις διακοπές τείνουν να φροντίζουν καλύτερα τον εαυτό τους και να ντύνονται πιο σέξι. Η Holly Richmond, θεραπεύτρια σχέσεων και σεξ στο Λος Άντζελες, δήλωσε στο περιοδικό Health ότι "Οι άνθρωποι τείνουν να ντύνονται πιο σέξι στις διακοπές. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν παίρνουν μαζί τους τα παλιά, άνετα ρούχα τους σε ένα ταξίδι".

Καλό σεξ στις διακοπές: οι πρακτικές

Για να βεβαιωθείτε ότι το σεξ θα είναι αρκετά ικανοποιητικό στις διακοπές σας, ίσως να χρειαστεί λίγος προγραμματισμός. Ακολουθούν μερικές συμβουλές.

Προγραμματίστε τακτικές διακοπές.
Βάλτε τις στο ημερολόγιό σας. Αυτό θα σας δώσει περισσότερες ευκαιρίες για μια επαναφορά διακοπών-σεξ, καθώς και κάτι για να ανυπομονείτε.

Μιλήστε για τις προσδοκίες.
Ξεκινήστε με τις ίδιες τις διακοπές: Τι δραστηριότητες θέλετε να κάνετε, πόσο χρόνο χρειάζεστε μαζί και αν θα πρέπει να υπάρχουν περιορισμοί στη δουλειά και στην χρήση στις οθόνες σας;

Μην προγραμματίζετε τα πάντα.
Αν έχετε σχεδιάσει κάθε λεπτομέρεια, θα εξαντλήσετε σίγουρα τον εαυτό σας, ενώ δεν θα έχετε χρόνο να είστε αυθόρμητοι, παράγοντας που παίζει σημαντικό ρόλο στο σεξουαλικό παιχνίδι.

Να είστε περιπετειώδεις.
Ξεκινήστε έξω από το κρεβάτι. Πηγαίνετε κάπου διαφορετικά, ή δοκιμάστε μια δραστηριότητα δεν έχετε ξαναδοκιμάσει. Οι νέες εμπειρίες ενεργοποιούν το σύστημα ανταμοιβής του εγκεφάλου μας, πλημμυρίζοντάς τον με νευροχημικά που σχετίζονται με την ευχαρίστηση και την οικειότητα - τα ίδια κυκλώματα που ενεργοποιούνται όταν ερωτευόμαστε για πρώτη φορά.

protothema.gr