Με τη συμμετοχή πιστών αλλά και αρχών γιορτάστηκε με θρησκευτική κατάνυξη και ευλάβεια η εορτή της «Αποτομής της τιμίας κεφαλής» του Ιωάννη Προδρόμου στους ενοριακούς ναούς και ιερά παρεκκλήσια των τοπικών κοινοτήτων των Νέων Καρυών και του Προδρόμου του Δήμου Κιλελέρ.

Μετά το πέρας των θρησκευτικών εκδηλώσεων στην πλατεία του χωριού των Νέων Καρυών διοργανώθηκε παραδοσιακή βραδιά με το μουσικό συγκρότημα «Εβρίτικη ζυγιά» και την εμφάνιση χορευτικών συγκροτημάτων. Τη διοργάνωση είχαν η Τοπική Κοινότητα και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Καρυών υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου.

Τις θρησκευτικές και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Κιλελέρ Θ. Νασιακόπουλος, ο Περιφερειακός σύμβουλος Γ. Λαδόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σωτ. Νταφόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Αχ. Χατζούλης και Αλ. Χονδρονάσιος, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Αχ. Βαρδακούλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι των Δήμων Κιλελέρ και Λαρισαίων Σ. Καλέτσιος, Θ. Μανδάλης, και Αθ. Μαμάκος η Γ.Γ. του Δήμου Β. Χλιάπη – Γκουνιαρούδη, ο Πρόεδρος και τα μέλη της τοπικής κοινότητας Νέων Καρυών Χ. Μουτούδης, Π. Πασχούδης, Ρ. Κουτσιού – Αετοπούλου, Στ. Σοφάκης και Γ. Γκαβάνας.