Μέσα σε μια ατμόσφαιρα χαράς και ενθουσιασμού πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Ιουνίου στο κλειστό γυμναστήριο του 33ου δημοτικού σχολείου στη Νέα Σμύρνη η τελετή λήξης του προγράμματος των ΚΔΑΠ – ΚΔΑΠ ΜΕΑ για το ακαδημαϊκό έτος 2022- 2023.

Τα παιδιά συμμετείχαν σε αθλητικά διασκεδαστικά παιχνίδια και χορευτικά επεισόδια για να γιορτάσουν το τέλος της χρονιάς λίγο πριν ξεκινήσει το πρωινό ωράριο με την έναρξη του προγράμματος Κατασκήνωση στην Πόλη. Τη γιορτή άνοιξε η ομάδα των ΚΔΑΠ ΜΕΑ με ένα συγκινητικό βαλσάκι και συνεχίστηκε με πρωτότυπες διασκεδαστικές σκυταλοδρομίες.

Σημειώνεται ότι τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ – ΚΔΑΠ ΜΕΑ) του Δήμου Λαρισαίων έχουν στόχο την ανάπτυξη των γνωστικών, συναισθηματικών, κοινωνικών και καλλιτεχνικών δεξιοτήτων των παιδιών μέσα από δημιουργικές και παιγνιώδεις δραστηριότητες.

Το δίκτυο απασχολεί εξειδικευμένο προσωπικό με πολυετή εμπειρία στο χώρο της άτυπης εκπαίδευσης, της τέχνης και του αθλητισμού και αξιοποιεί όλες τις δομές του Δήμου Λαρισαίων για την υποστήριξη των παιδιών και των οικογενειών τους.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, κ. Δημήτρης Δεληγιάννης η Διευθύντρια Παιδείας κ. Σταυρούλα Μπαξεβάνου και η προϊσταμένη του Τμήματος Δομών Δημιουργικής Απασχόλησης κ. Λόλα Κλεισιάρη.

Ο Αντιδήμαρχος τόνισε το σημαντικό εκπαιδευτικό και κοινωνικό έργο που επιτελεί το δίκτυο ΚΔΑΠ – ΚΔΑΠ ΜΕΑ και την άριστη κατάρτιση του εξειδικευμένου προσωπικού που απασχολείται στις δομές, ενώ παράλληλα δεσμεύτηκε τόσο για την αγορά μεταφορικού μέσου για τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ όσο και για την εγγραφή παιδιών και ατόμων με αναπηρία στις δομές ακόμη κι αν δεν καταφέρουν να εξασφαλίσουν voucher από την ΕΕΤΑΑ. Στο τέλος της εκδήλωσης ένα δροσερό παγωτό χωνάκι περίμενε όλα τα παιδιά, κέρασμα από τη Διεύθυνση Παιδείας

Επίσης, ενημερώνουμε τους γονείς πως έχει ανακοινωθεί η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την ΕΕΤΑΑ για την απόκτηση δικαιώματος Voucher συμμετοχής στο πρόγραμμα «ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΕΦΗΒΩΝ ΚΑΙ ΑΤΌΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΩΝ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΊΑς ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΉ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ 2023 –2024» η οποία θα ολοκληρωθεί στις 11 Ιουλίου.

Ο Δήμος Λαρισαίων για να υποστηρίξει τους ενδιαφερόμενους γονείς στην κατάθεση των ηλεκτρονικών αιτήσεων παρέχει τη δυνατότητα να απευθύνονται από Δευτέρα 26 Ιουνίου ως Τρίτη 11 Ιουλίου στον κ. Βασίλη Τσιάρα, στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο, Ρούσβελτ 57, ώρες 10:00 – 14:00, τηλ. 2410 235 – 260.

Απαραίτητα δικαιολογητικά:

Εκκαθαρισμένη φορολογική δήλωση 2022 (2021 δεν γίνονται δεκτές)

Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

Πιστοποιητικό αναπηρίας όπου υπάρχει ΑΜΕΑ

ΑΜΚΑ των παιδιών/ ΑΜΕΑ για τα οποία υποβάλλεται η αίτηση

Πληροφορίες για τα ΚΔΑΠ – ΚΔΑΠ ΜΕΑ: Διεύθυνση Παιδείας Ρούσβελτ και Οικονόμου εξ Οικονόμων τ. 2410 680 251 και 2410 680 215