Φοβερή και τρομερή Λάρισα, επικράτησε 84-77 του αποκαρδιωτικού Παναθηναϊκού και έφερε στα ίσα τη σειρά των ημιτελικών των playoffs του ελληνικού πρωταθλήματος! Οι απίστευτοι Θεσσαλοί πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση, έφτασαν μέχρι και το +26 έχοντας τρομερά ποσοστά ευστοχίας και κάπως έτσι πανηγύρισαν μια ιστορική νίκη.

Μεγάλο... μερίδιο σε αυτή την σπουδαία στιγμή, είχε και ο Ντεβόντε Γκριν, με τον Αμερικανό να σημειώνει 19 πόντους με 4/7 τρίποντα. Ο 25χρονος γκαρντ, μίλησε στο sport-fm.gr για το ονειρικό αποτέλεσμα, το δύσκολο game 3 που ακολουθεί στο ΟΑΚΑ, την ζωή στην Ελλάδα αλλά και τα όνειρά του, που δεν έχουν ταβάνι.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ντεβόντε Γκριν στο sport-fm.gr:

Για τη μεγάλη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό: «Ήταν ένα απίστευτο παιχνίδι από την ομάδας, μέσα σε μια φανταστική ατμόσφαιρα από τον κόσμο που βρέθηκε στο πλευρό μας και μας στήριξε. Έπαιξε μεγάλο ρόλο στην επιτυχία μας. Πιστεύαμε στους εαυτούς μας και αυτό μας οδήγησε στην μεγάλη νίκη. Προσωπικά, αγωνίστηκα τελείως ελεύθερα στο game 2. Το διασκέδασα μέχρι τέλους και κάπως έτσι είχα και εγώ καλή εμφάνιση».

Για το επόμενο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ: «Όλα είναι ανοιχτά στη σειρά με τον Παναθηναϊκό. Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να το ξανακάνουμε αυτό που συνέβη στην έδρα μας. Πρέπει να τα δώσουμε όλα για να έχουμε πιθανότητες νίκης την Παρασκευή στο ΟΑΚΑ. Αν πάρουμε αυτό το παιχνίδι, τότε οι πιθανότητες να είμαστε οι νικητές της σειράς αρά και της πρόκρισης, θα είναι τεράστιες».

Για τη ζωή στη χώρα μας: «Η Ελλάδα είναι όμορφο μέρος να ζεις αλλά για εμένα είναι αρκετά δύσκολο, επειδή μένω σε μια μικρή πόλη όπως η Λάρισα και δεν ξέρω ελληνικά. Επίσης, έχω μεγαλώσει στη Νέα Υόρκη και συγκριτικά είναι χαοτικά μεγαλύτερη από εδώ που είμαι τώρα. Σε γενικές γραμμές πάντως, μου αρέσει εδώ που είμαι. Το μπάσκετ είναι τελείως διαφορετικά στις δύο χώρες. Στην Ελλάδα υπάρχει μεγαλύτερη στρατηγική και πέφτει έμφαση στην άμυνα. Νομίζω μπορώ να ανταποκριθώ και στα δύο είδη».

Για τους μπασκετικούς του στόχους: «Μπορεί να είμαι 25 αλλά ακόμα κάνω όνειρα να αγωνιστώ στο NBA. Θέλω πραγματικά να κυνηγήσω αυτό τον στόχο μέχρι να μην μπορώ άλλο, να εξαντλήσω τις πιθανότητες. Από την άλλη, θα ήμουν απίστευτα ικανοποιημένος αν γινόμουν μέλος μιας ομάδας επιπέδου Ευρωλίγκας. Είναι το κορυφαίο επίπεδο στην Ευρώπη, έχεις εξαιρετικούς παίκτες με μεγάλη εμπειρία. Θέλω να αποδείξω σε όλους ότι μπορώ να το κάνω!».

Για τον ΝΒΑερ αδερφό του, Ντάνι Γκριν και το αν σκοπεύει να τον επισκεφτεί στην Ελλάδα: «Έκανε την επέμβαση χθες για τον χιαστό του και όλα πήγαν καλά. Είναι αρκετά δύσκολο για αυτόν όπως μπορώ να καταλάβω. Είναι δύσκολο να προλάβει να με δει σε κάποιο ματς από κοντά».

sport-fm.gr