Ο Δήμος Αγιάς ανακοινώνει ότι, για την άμεση ανακούφιση και τη διευκόλυνση των νοικοκυριών που έχουν πληγεί οι κατοικίες τους από τις πρόσφατες πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2023, η διαδικασία για τη χορήγηση της οικονομικής ενίσχυσης για την αντιμετώπιση απλών επισκευαστικών εργασιών ή / και την αντικατάσταση οικοσκευής, καθώς και για τις πρώτες βιοτικές ανάγκες, θα υλοποιηθεί κεντρικά και αυτοματοποιημένα, με τις δηλώσεις να υποβάλλονται μέσω της πλατφόρμας arogi.gov.gr. Οι επιτόπιοι έλεγχοι και αυτοψίες θα υλοποιηθούν από κλιμάκια της ΔΑΕΦΚ (Δ/νση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών).
Παρακαλούνται οι πληγέντες να διατηρούν φωτογραφίες πριν προβούν στον καθαρισμό των νοικοκυριών τους ή Αντίγραφο συμβάντος από την Πυροσβεστική σε περίπτωση άντλησης υδάτων.
Ειδικότερα, μέσα από την πλατφόρμα arogi.gov.gr θα χορηγηθούν τα παρακάτω:
-Ενίσχυση για απλές επισκευαστικές εργασίες ή και την αντικατάσταση της οικοσκευής, η οποία θα κυμαίνεται μέχρι του ποσού των 6.000 ευρώ για κύρια κατοικία, ανάλογα με την καταγραφή της σοβαρότητας των ζημιών από τη ΔΑΕΦΚ του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.
-Ενίσχυση για τις πρώτες βιοτικές ανάγκες, η οποία θα ανέρχεται στα εξακόσια (600) ευρώ για κύρια κατοικία που έχει πληγεί.
-Οι εν λόγω ενισχύσεις θα ισχύσουν και για δευτερεύουσες κατοικίες, περιοριζόμενες στο 50% των ποσών που καταβάλλονται για τις κύριες κατοικίες.
Επισημαίνεται ότι αντίγραφο της υποβολής της αίτησης να αποστέλλεται στο email: polprost@0776.syzefxis.gov.gr