Ένα νέο όχημα για την περισυλλογή των αδέσποτων ζώων συντροφιάς προμηθεύτηκε ο Δήμος Ελασσόνας από το Πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ», στο πλαίσιο του προγράμματος «Άργος» του Υπουργείου Εσωτερικών, για την «Προμήθεια εξοπλισμού και παροχή κτηνιατρικών υπηρεσιών για την ευζωία ζώων συντροφιάς».

Συγκεκριμένα ο Δήμος Ελασσόνας κατάφερε να εξασφαλίσει την προμήθεια ενός οχήματος τύπου van diesel για την περισυλλογή των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, ενώ με την νέα χρηματοδότηση προβλέπεται παράλληλα να παρασχεθούν κτηνιατρικές υπηρεσίες και υπηρεσίες στείρωσης σε 150 περίπου αδέσποτα ζώα του Δήμου.

Η πρόταση έρχεται να συμπληρώσει τη χρηματοδότηση που έλαβε ο δήμος από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» για την «Κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς Δήμου Ελασσόνας».

Ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας δήλωσε για την επιπλέον χρηματοδότηση: «Η προμήθεια ενός νέου οχήματος για την περισυλλογή των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, έρχεται να συμπληρώσει ακόμα περισσότερο το σημαντικότατο έργο που προσφέρεται στο προσωρινό πάρκο φιλοξενίας. Όλο αυτό το διάστημα με μεθοδικότητα και συστηματική δουλειά, αλλά και με την εξασφάλιση εξειδικευμένου προσωπικού, υπάρχει καθημερινή παρακολούθηση των αδέσποτων, γίνεται η περισυλλογή αυτών όπου απαιτείται, πραγματοποιείται στείρωση και παρέχεται ιατρική παρακολούθηση από συμβεβλημένο κτηνίατρο, ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι υιοθεσίες των ζώων. Είναι υποχρέωση άλλωστε του δήμου και της πολιτείας να εξασφαλίζει συνθήκες ευζωίας στα αδέσποτα ζώα και να εξαλείψει τους κινδύνους από εγκαταλελειμμένα και επιθετικά ζώα».

Για να αποδώσει όμως τα μέγιστα το πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων, χρειάζεται τη στήριξη και το ενδιαφέρον των κατοίκων του Δήμου, οι οποίοι καλούνται να ενημερώνουν το Δήμο για την παρουσία νέων αδέσποτων στην περιοχή τους, καλούνται επίσης και όλοι οι ιδιοκτήτες ζώων να επιδείξουν υπευθυνότητα, να σημαίνουν, να εμβολιάζουν και να στειρώνουν τα ζώα τους, να μην τα εγκαταλείπουν ελεύθερα στο χώρο, να μην εγκαταλείπουν τα νεογέννητα και να υποστηρίξουν τις υιοθεσίες των αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Προς την κατεύθυνση αυτή λειτουργεί η νέα ιστοσελίδα του Δήμου Ελασσόνας για την προώθηση της υιοθεσίας https://adespota.dimoselassonas.gr/

Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με το νέο Πρόγραμμα Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων στο Δήμο Ελασσόνας, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν με το γραφείο αναφορών - καταγγελιών για τα αδέσποτα και την υπεύθυνη του προγράμματος καταγραφής των ζώων, την κ. Ευαγγελία Διβανή στο τηλέφωνο 2493350205,  Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 -13:00.