Υπογράφηκε από το Δήμαρχο Κιλελέρ Θανάση Νασιακόπουλο και εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας η σύμβαση έργου που αφορά στη «Βελτίωση του εσωτερικού οδικού δικτύου των κοινοτήτων Γαλήνης και Πλατυκάμπου». Η μελέτη του έργου συντάχθηκε από το Τμήμα Έργων & Συγκοινωνιών της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης Περ/ντος & Τεχνικών Έργων του Δήμου Κιλελέρ.

Η σύμβαση χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εσωτερικών, Διεύθυνση Οικονομικής & Αναπτυξιακής Πολιτικής / Τμήμα Αναπτυξιακών Προγραμμάτων & ΔΠΕΔΕ με το ποσό των 2.140.000,00 € (μεΦΠΑ 24%). Το έργο προβλέπεται να εκτελεσθεί μέσα σε προθεσμία δεκαοκτώ μηνών από την υπογραφή της σύμβασης.

Αντικείμενο του έργου είναι η ανακατασκευή - αναβάθμιση με την τροποποίηση των οδών, λαμβάνοντας υπόψη τις κυκλοφοριακές απαιτήσεις των χρηστών  και τα μορφολογικά χαρακτηριστικά των οδών.

Οι παρεμβάσεις αφορούν :

Στην οδό Μ. Αλεξάνδρου εντός του οικισμού Πλατυκάμπου σε μήκος 1.000μέτρων. Η οδός εξυπηρετεί σε μεγάλο βαθμό και τη σύνδεση των  οικισμών Γαλήνης και Πλατυκάμπου, διέρχεται δε έμπροσθεν του Δημοτικού Σχολείου Πλατυκάμπου και τερματίζει στην πλατεία του χωριού.

Στην οδό Μαρίνου Αντύπα εντός του οικισμού της Γαλήνης, συνολικού μήκους 780μέτρων. Η οδός εξυπηρετεί την πρόσβαση των κατοίκων στην πλατεία του οικισμού στην οποία δραστηριοποιούνται επιχειρήσεις εστίασης και υπάρχει και παιδική χαρά.

Οι Προτεινόμενες παρεμβάσεις.

Στην οδό Μ. Αλεξάνδρου Πλατυκάμπου απαιτείται πλήρης ανακατασκευή της οδού σε όλο της το μήκος της. Αναλυτικά οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν αφορούν: Κατασκευή οδοστρώματος πλάτους 7 μέτρων, πεζοδρομίων δεξιά και αριστερά της οδού πλάτους δύο μέτρων σε όλο το μήκος της, φρεατίων υδροσυλλογής και τμημάτων αγωγών ομβρίων υδάτων, κατάλληλου οδοφωτισμού με φωτιστικά LED, προστατευτικού κιγκλιδώματος και τοποθέτησητης απαιτούμενης οριζόντιας και κάθετης σήμανσης.

Στην οδό Μαρίνου Αντύπα Γαλήνης απαιτείται επίσης πλήρης ανακατασκευή της οδού  μέχρι τη συμβολή της με την οδό Αγ. Παρασκευής συνολικού μήκους 780 μέτρων. Η πλήρης ανακατασκευή περιλαμβάνει: Κατασκευή οδοστρώματος πλάτους 5,50 μέτρων, πεζοδρομίων δεξιά και αριστερά της οδού, ποδηλατοδρόμου μονής κυκλοφορίας πλάτους 1,50 μέτρων  στην νότια πλευρά της οδού, φρεατίων ομβρίων και τμημάτων αγωγών ομβρίωνυδάτων, κατάλληλου οδοφωτισμού καικρασπεδόρειθρων και τοποθέτηση της απαιτούμενης οριζόντιας και κάθετης σήμανσης. Απαιτείται επίσης υψομετρική επέμβαση επί της οδού για την ανάσχεση της ταχύτητας και την προστασία κυρίως των παιδιών που τη διασχίζουν.

Στην υπογραφή της σύμβασης ήταν παρόντες οι Αντιδήμαρχοι Γιάννης Κουκούτσης και Αλέκος Χονδρονάσιος, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γαλήνης Ντίνος Κατσικάρης και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου.