Τιμητική διάκριση για την υλοποίηση έργου «Έξυπνης Πόλης» και ειδικά για το “Έξυπνο Σύστημα Πρόσβασης στους πεζοδρόμους”, που βελτιώνει τις συνθήκες ζωής των πολιτών και προάγει την σύγχρονη διακυβέρνηση έλαβε ο Δήμος Λαρισαίων, στο πλαίσιο του συνεδρίου «Smart Cities 2023», το οποίοι διεξήχθη στο Ζάππειο Μέγαρο, στις 16 και 17 Ιουνίου.

Το Συνέδριο τελούσε υπό την αιγίδα υπουργείων, της ΕΝΠΕ, της ΚΕΔΕ και της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης», ενώ συμμετείχαν 60 Δήμων και εταιρείες του Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα.

Την διάκριση έλαβε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βιώσιμης Κινητικότητας και Συστημάτων Έξυπνης Πόλης κ. Κωνσταντίνος Διαμάντος, ο οποίος συμμετείχε ως ομιλητής και στο πρόγραμμα του Συνεδρίου και ειδικότερα στη θεματική ενότητα «Ο ρόλος των Δήμων, των Περιφερειών και της Πολιτείας στο περιβάλλον του Ψηφιακού Μετασχηματισμού».

Ο Ντ. Διαμάντος με τον Λ. Παπαμιχαήλ, ανώτερο τεχνικό στέλεχος της Cocmote, υπεύθυνο για το σύστημα ελεγχόμενης πρόσβασης

Σε σχετική δήλωσή του ο κ. Διαμάντος τονίζει τα εξής:

«Μία ακόμη ευκαιρία ανάδειξης της Λάρισας στον τομέα του Ψηφιακού Μετασχηματισμού και της χρήσης “Έξυπνων Συστημάτων” απετέλεσε η συμμετοχή μετά από πρόσκληση στο 1ο Συνέδριο «Smart Cities» 2023 στην Αθήνα.

Η βράβευση δε ειδικότερα για το “έξυπνο” καινοτόμο Σύστημα Διαχείρισης των πεζοδρόμων απετέλεσε μία σημαντική στιγμή επιβεβαίωσης μίας συνεπούς και μεθοδικής πολιτικής της δημοτικής αρχής του Απ. Καλογιάννη για εγκατάσταση και λειτουργία (ήδη κλείνει 2 χρόνια το Σύστημα των βυθιζόμενων μπαρών) “έξυπνων” Συστημάτων προς όφελος των ανθρώπων, του Δημοσίου χώρου και του Περιβάλλοντος.

Ο έλεγχος μίας Ζώνης 397 στρεμμάτων με 45 Σημεία Ελέγχου και με την αυτοματοποιημένη αναγνώριση των πινακίδων κυκλοφορίας των οχημάτων καθώς και τα αποτελέσματα που επέφερε στη διαχείριση των πραγματικών αναγκών και του δημόσιου χώρου προς όφελος των πολιτών εντυπωσίασε όλους τους συμμετέχοντες.

Μέσα από το Στρατηγικό Σχέδιο Ψηφιακού Μετασχηματισμού που έχουμε εκπονήσει ως Δημοτική Αρχή η πολιτική μας ήδη υλοποιείται σε πολλού Τομείς ενώ είναι ήδη προγραμματισμένο να εξελιχθεί ραγδαία και στο επόμενο διάστημα σε συγκεκριμένες δράσεις (με κορυφαία το νέο Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης) αξιοποιώντας μέσα από μία απόλυτα αγαστή και επωφελή συνεργασία με την Κυβέρνηση και την Περιφέρεια Θεσσαλίας όλα τα Χρηματοδοτικά εργαλεία για τα Ψηφιακά και “Έξυπνα” Συστήματα”»