Από τη Διεύθυνση Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου Λαρισαίων γίνεται γνωστό ότι:

Στο πλαίσια του νέου Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης (βάσει και του Διεθνούς Διαγωνισμού που βαίνει προς ολοκλήρωση) συνεχίζεται κανονικά και η υποβολή αιτημάτων των πολιτών για τη χορήγηση :

  • “Κάρτας Μονίμου Κατοίκου” Δωρεάν στάθμευσης σε όσους πολίτες έχουν “Κύρια Κατοικία” (βάσει διεύθυνσης του Ε1) εντός της Κεντρικής Περιοχής (Ζώνη Α & Β) για ένα (1) ΕΙΧ/ ΦΙΧ/TAXI όχημα ιδιοκτησίας τους (ή, συνιδιοκτησίας τους).

(αποκλειστικά στην ειδική πλατφόρμα https://www.larissa.gov.gr/el/monimoi-katoikoi)

  • “Ειδικής Κάρτας Εργαζόμενου” (Υπάλληλοι/Επαγγελματίες) Δωρεάν στάθμευσης σε όσους πολίτες έχουν “Κύρια Κατοικία” (βάσει διεύθυνσης του Ε1) εκτός της Κεντρικής Περιοχής (Ζώνη Α & Β) αλλά, εργάζονται εντός του κέντρου της πόλης.

(αποκλειστικά στην ειδική πλατφόρμα  https://www.larissa.gov.gr/el/ergazomenoi-kentro)

Επισημαίνεται ότι:

 Δεν υπάρχει ημερομηνία λήξης για υποβολή αίτησης.

– Οι κάτοχοι θα ειδοποιηθούν με email για να παραλάβουν την Κάρτα (που θα έχει ισχύ   όπως έχει          ήδη ανακοινωθεί μέχρι 31/12/2024) από τη Δημοτική Αστυνομία.

 Η ημερομηνία έναρξης λειτουργίας θα ανακοινωθεί αφού πρώτα ολοκληρωθεί η απαραίτητη      παρόδια σήμανση, γίνει η επεξεργασία των στοιχείων των εγκεκριμένων καρτών και γίνει η     απαραίτητη καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών σχετικά με τους κανόνες χρήσης.

 Για πληροφορίες : Υπάρχουν πλήρεις στις ειδικές πλατφόρμες.

– Για απαντήσεις σε διευκρινιστικά ερωτήματα πολιτών από το Τμήμα Ευφυών Συστημάτων     της       Διεύθυνσης Βιώσιμης Κινητικότητας θα γίνεται αποκλειστικά με αποστολή στο email: monkatoikoi@larissa.gov.gr (δεν ισχύει το 2413500441)

Αιτήσεις για Έξυπνο Σύστημα ελέγχου πρόσβασης σε πεζοδρόμους (Μπάρες)

Το “έξυπνο” Σύστημα Ελέγχου (βυθιζόμενες μπάρες) του πεζοδρομημένου κέντρου κλείνει 26 μήνες απρόσκοπτης λειτουργίας (πληροφορίες και αιτήματα ανάλογα με την κατηγορία χρήστη (βάσει του ισχύοντος Κανονισμού) υποβάλλονται στην ειδική πλατφόρμα      https://platform.cityzenapp.gr/cityzen/larisa).

Επισημαίνεται ότι:

 Δεν υπάρχει ημερομηνία λήξης για υποβολή αίτησης πιστοποίησης ετήσιας άδειας εισόδου για τις κατηγορίες που προβλέπεται από τον Κανονισμό. Οι άδειες αυτές όπως έχει ήδη γνωστοποιηθεί παρατείνονται μέχρι την 31/12/2024. Σε περίπτωση που οι πολίτες επιθυμούν την ακύρωση της άδειας ή την δήλωση αλλαγής στοιχείων της άδειας (πχ αριθμός κυκλοφορίας οχήματος) μπορούν να το γνωστοποιήσουν αποκλειστικά στο email: barespolites@larissa.gov.gr

– Η εγγραφή (άπαξ) σε μητρώο του Συστήματος των κατηγοριών “Επαγγελματίες οικοδομικών εργασιών” και “λοιποί επαγγελματίες” γίνεται αποκλειστικά με αποστολή των δικαιολογητικών τους στο email: barespolites@larissa.gov.gr

Στο ίδιο email θα αποστέλλουν κατόπιν και τα αιτήματά τους για “προσωρινή είσοδο” για εκτέλεση εργασιών.

 Για πληροφορίες : Υπάρχουν πλήρεις στην ειδική πλατφόρμα.

– Για απαντήσεις σε διευκρινιστικά ερωτήματα πολιτών / αιτήματα επαγγελματιών από το Τμήμα Ευφυών Συστημάτων της Διεύθυνσης Βιώσιμης Κινητικότητας θα γίνεται αποκλειστικά με αποστολή στο email:

barespolites@larissa.gov.gr

(δεν ισχύει το 2413500441 και το bareshelp@larissa.gov.gr)

 Τα αιτήματα πολιτών σχετικά με ατύχημα στις μπάρες θα υποβάλλονται απευθείας και  αποκλειστικά στο Γενικό Πρωτόκολλο του Δήμου Λαρισαίων ώστε να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη νόμιμη διαδικασία.