Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καλλιπεύκης του Δήμου Τεμπών, Θεοφάνης Γκουντουβάς, αναφέρει τα εξής: 

"Με έκπληξη πληροφορήθηκα πως, κατά την χθεσινή του παρουσία στην Καλλιπεύκη και μάλιστα εν τη απουσία μου, ο νυν και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Τεμπών κ. Μανώλης, αναφέρθηκε στο πρόσωπό μου, λέγοντας πως ουδέποτε μέσα στην τετραετία, δεν του μετέφερα κάποιο πρόβλημα ή αίτημα και πως ουδέποτε ζητήθηκε από μέρους μου, το παραμικρό.

Κύριε Μανώλη, όπως εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κάποιος από τα έγγραφα τα οποία επισυνάπτω, το Τοπικό Συμβούλιο Καλλιπεύκης, ανελλιπώς κάθε χρόνο σας υπέβαλε το Τεχνικό του πρόγραμμα το οποίο και ψηφίζονταν ομόφωνα από όλα τα μέλη του. Επίσης και άλλες φορές με έγγραφα σας ζητήσαμε έργα και παρεμβάσεις, όπως η τοποθέτηση δημοτικό φωτισμού στον περιφερειακό δρόμο από δασονομείο έως οικία Παπούλια, η αντικατάσταση των αμιαντοσωληνων από ρέμα χουχλος έως καραβίδα, το κλάδεμα των πλατάνων της πλατείας ( το μόνο που υλοποιηθηκε), το καθάρισμα των αποστραγκιστικων αυλάκων της "λίμνης" και τόσα άλλα.

Κύριε Μανώλη, με λύπη διαπιστώνω πως πολύ εύκολα μεταφέρετε τις ευθύνες της ολιγωρίας σας στον πρόεδρο της Κοινότητας ενώ το σωστό και το πρέπον θα ήταν να απολογηθείτε για όσα τέσσερα χρόνια δεν κάνατε.

Δυστυχώς όμως για σας, το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και σύντομα οι Καλλιπευκιώτες και οι Καλλιπευκιώτισες θα σας δώσουν την απάντηση που ταιριάζει στην ολιγωρία σας, στα ψέματα σας και στην εγκατάλειψη στην οποία θέσατε το χωριό μας την τελευταία τετραετία.....

Παρακάτω καταθέτω τα έγγραφα του τεχνικού προγράμματος που έχουμε καταθέσει ως Τοπική Κοινότητα".