Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Τεμπών διοργανώνει ομάδες γονέων σε συνεργασία με τις σχολικές μονάδες του Δήμου, των οποίων τα παιδιά είναι σχολικής και εφηβικής ηλικίας, ανεξαρτήτως πολιτισμικού και κοινωνικού υπόβαθρου.
Στόχος των ομάδων είναι η ενημέρωση και η αφύπνιση των γονέων πάνω σε θέματα που αφορούν τα παιδιά τους, αλλά και η ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών μεταξύ των συμμετεχόντων-γονέων. 
Τον συντονισμό των ομάδων γονέων, τον έχει ο ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας Κύριος Παντελής Κωνσταντίνος.
Με την επιστημονική αλλά και ανθρώπινη υποστήριξή του , τα μέλη της ομάδας καλούνται να διαπραγματευτούν και να συζητήσουν τρόπους που αφορούν στην οργάνωση και διαχείριση του ελεύθερου χρόνου και της καθημερινότητας με το παιδί, τους τρόπους επικοινωνίας μεταξύ των μελών της οικογένειας, καθώς και θέματα που προκύπτουν από τους ίδιους τους συμμετέχοντες μέσα από την αλληλεπίδραση κατά τη διάρκεια της ομαδικής διαδικασίας. Οι ασκήσεις θα είναι βιωματικές και όχι απαραίτητα προσωπικές.
Στις 19 Δεκεμβρίου 2023 και στις 12 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν δύο συναντήσεις  με τους γονείς Γυμνασίου και Λυκείου Πυργετού, με πρώτη θεματική ‘’Συνεργασία γονέων με τη σχολική μονάδα’’ και η δεύτερη συνάντηση με θεματική ‘’επικοινωνία γονέα παιδιού, βία και παραβατικότητα ανηλίκων’’.
Την Τρίτη 12 Μαρτίου 2024 πραγματοποιήθηκε συνάντηση γονέων Γυμνασίου και Λυκείου Συκουρίου με θεματική ‘’Επικοινωνία γονέα -  παιδιού’’.
 Η συμμετοχή των γονέων ήταν συγκινητική, συμμετέχοντας ενεργά.
Οι ομάδες γονέων απευθύνονται σε άτομα που έχουν ως κοινό σημείο το ενδιαφέρον και την αγάπη προς τα παιδιά τους αλλά και τη διάθεση για ενίσχυση της προσωπικότητας τους. Βοηθούν τους γονείς στη μοναδική εμπειρία τους να μεγαλώνεις ένα παιδί. Εστιάζουν σε ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα και τις ανάγκες της σύγχρονης οικογένειας.
Τέλος, στις ομάδες γονέων παρέχεται ένα ψυχολογικά ασφαλές πλαίσιο και αποτελεί ένα χώρο δυναμικής αλληλεπίδρασης, έκφρασης και προσωπικής ανάπτυξης, μέσα στον οποίο διακινούνται εμπειρίες και ιδέες, ικανές να προάγουν τα ζητήματα και τα προβλήματα της σύγχρονης οικογένειας. Βασικός μας στόχος είναι οι γονείς να εκπαιδευτούν, έτσι ώστε, να νιώθουν ότι είναι καλοί και χρήσιμοι γονείς.
Οι θεματικές που θα αναπτυχθούν διαρθρώνονται σε 2 άξονες. Ο πρώτος άξονας αφορά θέματα που έχουν να κάνουν με τους γονείς ως άτομα. Ο δεύτερος άξονας αφορά θεματικές που έχουν να κάνουν με τις σχέσεις γονέων – μαθητών
Θεματικές Γονέων 
Αποτελεσματική επικοινωνία μεταξύ γονέων 
Σύμπραξη γονέων μετά τον χωρισμό 
Οικοδόμηση ανθεκτικότητας στους γονείς
Αυτοφροντίδα γονέων 
Συνεργασία γονέων στη λήψη αποφάσεων 
Συναισθηματική ευεξία γoνέων 
Διαχείριση σχέσης μεταξύ των αδερφών 
Γονείς και ψυχική υγεία 
Θεματικές για σχέση Γονέων – Μαθητών
Καλλιεργώντας τη συναισθηματική νοημοσύνη
Ακαδημαϊκή επιτυχία και συνήθειες μελέτης στο σπίτι
Τεχνολογία και χρόνος στις οθόνες 
Συνεργασία γονέων – εκπαιδευτικών 
Προετοιμασία για τις μεταβάσεις 
Δομώντας ανθεκτικότητα στα παιδιά 
Πρότυπα/ μοτίβα μάθησης και ατομικές διαφορές  
Οικογένεια και διαχείριση χρόνου 
Σεξουαλική αγωγή και υγιείς σχέσεις 
Πρόληψη του εκφοβισμού 
Αντιμετώπισης της πίεσης των συνομηλίκων 
Αλκοόλ /  τσιγάρο
Ευχαριστούμε πολύ  για την άψογη συνεργασία, τους Διευθυντές των σχολείων: Την Διευθύντρια του Γυμνασίου Συκουρίου κα Ιωάννα Ματθαίου, τον Λυκειάρχη Συκουρίου κ. Νικόλαο Πέτρου, τον Γυμνασιάρχη Πυργετού κ. Ηλία Λουκά και τον Λυκειάρχη Πυργετού κ. Μιχάλη Γκαλμπογκίνη.
Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους γονείς για την εμπιστοσύνη τους και για την προσέλευσή τους.
Το Κέντρο Κοινότητας χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2021-2027.