Σε μία όμορφη καλοκαιρινή νύχτα του Ιουλίου και συγκεκριμένα το Σάββατο 8 Ιουλίου στο θεατράκι που βρίσκεται σε έναν όμορφο λόφο των Γόννων στο εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία, πραγματοποιήθηκε το μουσικό αφιέρωμα λόγου και τέχνης.

Η ερασιτεχνική ομάδα "Λόγος & Μουσική" με θέμα "Του Φεγγαριού..." , υπό την αιγίδα του ΔΟ.ΠΑ.ΠΕ.Π.Τ. παρουσίασε κείμενα και μουσική με θέμα το φεγγάρι.
Η βραδιά κύλησε με τραγούδια, μουσικές και κείμενα όμορφα ειπωμένα, όπου μετέφεραν τους θεατές μακριά από τη ρουτίνα της καθημερινότητας.

Την εκδήλωση πλαισίωναν οι μουσικοί: στο τραγούδι Γρηγόρης Αποστολόπουλος, φυσαρμόνικα Γιαννακοπούλου Κωνσταντίνα, τουμπερλέκι Ζαχαρίας Γκάνιαρης, τραγούδι Ζαφειρίου Γλύκα, αρμόνιο Σιμιτσής Αντώνιος, και κιθάρα-τραγούδι Μαρίτσα Τσούμαρη-Γκάνιαρη. Κείμενα και ποιήματα εμπνευσμένα από το φεγγάρι διάβασαν: Μαρία Ανυφαντή-Μπέλτσιου, Έλενα Γουγουλιά-Γκιάτα, Φλώρα Γαϊτάνου-Γουγουλιά, Ελένη Καλαμάρα-Μπέλτσιου, Θεοδώρα Τσιρονίκου-Καλογρή και Ευαγγελία Συροπούλου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης, ο οποίος απηύθηνε σύντομο χαιρετισμό, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, τον Αντιδήμαρχο Βασίλη Σίμο και τον δημοτικό σύμβουλο Αθανάσιο Καραναστάση. Επίσης, παρευρέθηκε ο επικαφαλής της μείζονος παράταξης Κώστας Κολλάτος, πρόεδροι συλλόγων και φορέων και αρκετοί κάτοικοι των Γόννων και των γειτονικών περιοχών του Δήμου.

Την Κυριακή 9 Ιουλίου το βραδάκι, στην πλατεία "Βάιος Μαλλιάρας" στον Πυργετό, παρουσιάστηκε ένα εξαιρετικό αφιέρωμα σε μεγάλους Έλληνες συνθέτες από την ταλαντούχα και πολλά υποσχόμενη Μικτή Χορωδία του Συλλόγου Γυναικών Πυργετού. Εκτός της Χορωδίας, συμμετείχαν οι μουσικοί Αλεξόπουλος Νίκος κιθάρα-φωνή, Σακκάς Αποστόλης μπουζούκι-φωνή, Χαμπίμπης Γιώργος-πλήκτρα και η μαέστρος Ελένη Σαμαρίνα.

Με την παρουσία του τίμησε την εκδήλωση ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης συνοδευόμενος από τη σύζυγό του. Την εκδήλωση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Τεμπών κ. Δημήτριος Μαϊμάρης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Αθανάσιος Βλάχος, Κώστας Ζαρδούκας και Γεώργιος Ντόντος, ο επικαφαλής της μείζονος παράταξης Κώστας Κολλάτος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Πυργετού κ. Αθανάσιος Λαϊνας, οι υποψήφιοι κ. Χρήστος Ευσταθίου, Μιχάλης Μάγγας, Γεωργία Μάγκα, Ζωή Σαραντοπούλου, Μιχάλης Ρούπας,πρόεδροι συλλόγων και φορέων και αρκετοί κάτοικοι του Πυργετού, αλλά και των γειτονικών περιοχών του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Τεμπών στο σύντομο χαιρετισμό του μεταξύ άλλων ανέφερε: "Οι εκδηλώσεις πολιτιστικού ενδιαφέροντος αποτελούν πάντοτε κοιτίδες πολιτισμού, αναβαθμίζουν και εμπλουτίζουν την πολιτιστική ζωή των κατοίκων του δήμου μας, προερχόμενοι από ένα κοινό θεματικό άξονα, την αγάπη για τη μουσική,το τραγούδι, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας. Οι Σύλλογοι και οι φορείς που διοργανώνουν πολιτιστικές εκδηλώσεις, προσφέρουν τα μέγιστα στον τόπο και ιδιαίτερα στην ανάδειξη των περιοχών μας. Η δημοτική Αρχή ήταν, είναι και θα παραμείνει στο πλευρό των συλλόγων, στα πλαίσια των δυνατοτήτων και των αρμοδιοτήτων της και θα τους υποστηρίζουμε με όλα τα μέσα που διαθέτουμε. Ευχόμαστε από καρδιάς στο Σύλλογο Γυναικών Πυργετού να είναι δημιουργικός και πάντα επιτυχίες σε ότι και αν πραγματοποιεί".