Tο Σάββατο 18 Ιουνίου, στην κλειστή αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου Πυργετού, πραγματοποιήθηκε η πρώτη από τις τρεις προγραμματισμένες συναυλίες της Μουσικής Σχολής του Δήμου Τεμπών, αφιερωμένες στον κορυφαίο συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.

Εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου, παρακολούθησαν ένα μουσικό ταξίδι, μικρό δείγμα από το τεράστιο κεφάλαιο που έχει αφήσει παρακαταθήκη στον πολιτισμό μας "ως ο κατεξοχήν Έλληνας πολίτης του κόσμου", όπως τον προσδιόρισε στον χαιρετισμό του ο Διευθυντής της Μουσικής Σχολής, κ. Χρήστος Κτιστάκης.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Τεμπών, του ΔΟΠΑΠΕΠΤ και του Διευθυντή της Μουσικής Σχολής, με ερμηνευτές τους Χρήστο Ζαχαριά και Ελένη Μιχαλέ, ενώ στο πιάνο ήταν ο κ. Χρήστος Κτιστάκης. Στην εκδήλωση έλαβε μέρος και η Παιδική Χορωδία της Μουσικής Σχολής, υπό την διεύθυνση της Ροδόπης Τσόκανου.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης τόνισε ότι ο Μίκης Θεοδωράκης με το έργο του σφράγισε ανεξίτηλα το πολιτιστικό γίγνεσθαι της Ελλάδας και σημείωσε πως "το συγκεκριμένο αφιέρωμα αποτελεί έναν μικρό φόρο τιμής στον μεγάλο συνθέτη μας".

Κλείνοντας, ο κ. Μανώλης μίλησε για τη μέριμνα της δημοτικής Αρχής ως προς τον πολιτισμό και ότι η Μουσική Σχολή αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του. Τόνισε την αναγκαιότητα ύπαρξή της και προέτρεψε τους γονείς να συνεχίσουν να στηρίζουν αυτή την προσπάθεια, στέλνοντας τα παιδιά τους να διδαχθούν κάποιο μουσικό όργανο, αλλά και γενικότερα να αποκτήσουν μουσική παιδεία.