"Η ανακοίνωση της λειτουργίας του 45ου Διθέσιου Δημοτικού Σχολείου, ενός νέου Σχολείου στις φυλακές της Λάρισας για το σχολικό έτος 2022-2023 είναι μια σημαντική είδηση για την τοπική κοινωνία" τονίζει σε δήλωσή του ο αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Λαρισαίων κ. Δημήτρης Δεληγιάννης.

Οπως αναφέρει "είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας των φορέων της πόλης, των ομόφωνων αποφάσεων της Επιτροπής Παιδείας και του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης και της ομόθυμης αποδοχής της πρότασης του διευθυντή του 2ου ΣΔΕ Γιώργου Τράντα από το Συμβούλιο της Φυλακής και τους τοπικούς φορείς της Εκπαίδευσης.

Σε ένα δύσκολο κοινωνικό περιβάλλον η ανάδειξη της σημασίας της εκπαίδευσης, η στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και όσων βρέθηκαν για διάφορους λόγους στο περιθώριο της κοινωνίας αποτελεί επιλογή. Και αναδεικνύει προτεραιότητες. Ευθύνη μας είναι η στήριξη αυτού του σχολείου. Να στεριώσει, δίνοντας ελπίδα για μια δεύτερη ευκαιρία στους ανθρώπους που την έχουν ανάγκη.

Ευχόμαστε μια ανάλογη συνέχεια και στο αίτημα της τοπικής κοινωνίας για την ίδρυση και ενός ΕΠΑΛ, του πρώτου σε σωφρονιστικό κατάστημα στη χώρα."