Την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024, στο πλαίσιο της SAFE INTERNET DAY 2024 ο κ. Θοδωρής Δούβλης, Υπεύθυνος Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, παρουσίασε με εξαιρετικά ενδιαφέροντα και άμεσο λόγο στους μαθητές και τις μαθήτριες της Δ' και Στ' τάξης του Δημοτικού Σχολείου Γόννων εισήγηση με τίτλο: "Ασφάλεια και Συμπεριφορά στο Διαδίκτυο".

Ο κ. Δούβλης ανέδειξε τη σημασία της προστασίας των προσωπικών δεδομένων, του σεβασμού στον ψηφιακό χώρο και της ευαισθητοποίησης σχετικά με την παραγωγή και κοινοποίηση περιεχομένου.

Οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να κατανοήσουν πώς να αξιοποιήσουν τις νέες τεχνολογίες με υπευθυνότητα και να αντιμετωπίσουν πιθανούς κινδύνους που προκύπτουν online.

Η ομιλία του κ. Δούβλη στοχεύει στην προαγωγή της ψηφιακής παιδείας και στη δημιουργία ενημερωμένων και ευαισθητοποιημένων πολιτών για τη δύναμη και τους κινδύνους του ψηφιακού κόσμου.

Αναδείχθηκε η σημασία της ενημέρωσης και της επίγνωσης των κινδύνων όπως ο κυβερνοεκφοβισμός, η παραβίαση της ιδιωτικότητας και η ψηφιακή εξάρτηση.
Επιπλέον, αναλύθηκε η επίδραση των social media στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των νέων, καθώς και η σημασία της εποπτείας και του χρονικού περιορισμού στη χρήση τους. Ο κ. Δούβλης προέτρεψε τους/τις μαθητές/τριες να αναπτύξουν κριτική σκέψη και να αντιλαμβάνονται τον τρόπο με τον οποίο τα social media διαμορφώνουν τις αντιλήψεις τους.

Σημαντικό κομμάτι της ομιλίας αφιερώθηκε στον κίνδυνο των fake news και των ανακοινώσεων που διαδίδονται διαδικτυακά χωρίς επαρκή επαλήθευση. Οι μαθητές/τριες κλήθηκαν να αναπτύξουν κριτική σκέψη και να εκπαιδευτούν για την αναγνώριση των αξιόπιστων πηγών πληροφόρησης.

Ο κ. Δούβλης ενέπνευσε τους παρευρισκομένους να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του ψηφιακού κόσμου με ενεργητικότητα, αυτογνωσία και συνειδητή συμμετοχή!
Οι μαθητές/τριες της Γ' τάξης ευχαρίστησαν τον κ. Δούβλη με χρώμα και όμορφη διάθεση! Η Διευθύντρια του σχολείο εξέφρασε εκ μέρους του Συλλόγου Διδασκόντων ευχαριστίες για τη συμβολή του κ. Δούβλη στην Ψηφιακή Παιδεία των μαθητών/τριών του Δημοτικού Σχολείου Γόννων!