Στο Δημοτικό Σχολείο Γόννων τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024 υλοποιήθηκαν βιωματικά εργαστήρια υπό την καθοδόγηση της κ. Ειρήνης Τσιτσιπά, MSc Ψυχολόγου - Ψυχοθεραπεύτριας, στο πλαίσιο της Αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας και του Σχεδίου Δράσης με τίτλο: «Το Σχολείο της Συν-υπάρξης: Οικοδομώντας τον Αλληλοσεβασμό, την Αγάπη, την Ειρήνη και τη Φιλία, λέμε ΟΧΙ στη Βία».

Η κ. Τσιτσιπά καθοδήγησε τους μαθητές της Δ’ Τάξης σε ένα ταξίδι εντός των συναισθημάτων τους, χρησιμοποιώντας τη ζωγραφική ως μέσο έκφρασης, προκειμένου να κατανοήσουν και να αξιοποιήσουν τον εσωτερικό τους κόσμο. Στη Στ’ Τάξη, η εμβάθυνση στην ποιοτική επικοινωνία είχε ως στόχο την εφαρμογή κανόνων καλής συμπεριφοράς και επικοινωνίας κατά τη χρήση του διαδικτύου, με έμφαση στα κοινωνικά μέσα.

Η δράση αυτή αποτελεί μέρος της προσπάθειας του σχολείου να προωθήσει τη θετική "συν-υπάρξη" στο σχολικό περιβάλλον, ενθαρρύνοντας την ανάπτυξη αλληλοσεβασμού, αγάπης, ειρήνης και φιλίας. Οι μαθητές/τριες με είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν πολύτιμες δεξιότητες για τη διαχείριση των συναισθημάτων τους και τη βελτίωση της επικοινωνίας τους, δυναμικές που θα τους ωφελήσουν σε κάθε πτυχή της ζωής τους.

Η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Γόννων, κ. Αποστολίνα Σαΐτη εκ μέρους του Συλλόγου Διδασκόντων εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της προς την κ. Ειρήνη Τσιτσιπά MSc Ψυχολόγου- Ψυχοθεραπεύτριας για τη σημαντική συνεισφορά της στην επιτυχή υλοποίηση των εργαστηρίων, καθώς η εμπειρία και η επαγγελματική της προσέγγιση συνέβαλαν στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που προάγει την καλλιέργεια της ενσυναίσθησης και της αλληλεγγύης.

Το Δημοτικό Σχολείο Γόννων παραμένει αφοσιωμένο στην ανάπτυξη των μαθητών/τριών του όχι μόνο ακαδημαϊκά, αλλά και ως προς την προσωπική τους ενδυνάμωση και ευημερία.