Πολλοί πιστοί χριστιανοί συνεόρτασαν στην μεγάλη εορτή της Καθόδου του Aγίου Πνεύματος στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στα Τέμπη, αλλά και στα όμορφα Εξωκλήσια, αφιερωμένα στην Αγία Τριάδα, σε Καλλιπεύκη και Ραψάνη.
Τα γιορτινά του έβαλε το Εξωκλήσι της Αγίας Τριάδος στην Ραψάνη, όπου τελέσθηκε Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας χοροστατούντος του πατρός Διόδωρου. Πλήθος πιστών βρέθηκε από νωρίς στο χώρο, μεταξύ των παρευρισκομένων ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, ο Πρόεδρος του Δ. Σ. Τεμπών κ. Δημήτρης Μαϊμάρης, ο αντιδήμαρχος κ. Αθανάσιος Βλάχος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ραψάνης κ. Δημήτρης Ζήλος, ο τοπικός σύμβουλος Ραψάνης κ. Στέλιος Παζάρας και η υποψήφια τοπική σύμβουλος Ραψάνης κα Αλεξάνδρα Βελετάνη, καθώς και πρόεδροι συλλόγων και φορέων.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας, της εορτής στον φερώνυμο μεγαλοπρεπή πέτρινο Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στα Τέμπη εψάλλει ο Όρθρος και εν συνεχεία τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προς δόξαν και τιμήν του Παναγίου και Ζωαρχικού Αγίου Πνεύματος μετ΄ αρτοκλασίας προεξάρχοντος του Αρχιμανδρίτη π. Κυρίλλου, ο οποίος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε το πόσο σημαντική είναι η Επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος. Ευχήθηκε, στο Δήμαρχο, τους λοιπούς άρχοντες και στο χριστεπώνυμο πλήθος το Πνεύμα το Άγιο να σκηνώσει στις ψυχές όλων.
Στην μεγάλη αυτή εορτή της Καθόδου του Παναγίου και Ζωοποιού Πνεύματος, έλαβαν μέρος ο Ιερέας της Ενορίας π. Πέτρος και ο Ιερέας των Αμπελακίων π. Βασίλειος και έψαλλαν χαρισματικοί Ιεροψάλτες. Πιστοί από το χωριό Τέμπη, από τις γύρω περιοχές όπως και τη Λάρισα ήταν εκεί. Μεταξύ των παρευρισκομένων ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Δημήτρης Μαϊμάρης, ο αντιδήμαρχος κ. Ζήσης Γκανάτσιος ο δημοτικός σύμβουλος κ. Αθανάσιος Καραναστάσης, οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Αμπελακίων και Ιτέας Γιάννης Ταζές και Γιώργος Βλαχοστέργιος, αντίστοιχα, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Γόννων κ. Θωμάς Τζέκας και οι υποψήφιοι τοπικοί σύμβουλοι Γόννων Χρήστος Πατσιατζής και Παύλος Μπολώτας.
Ο Δήμαρχος μετά την Θεία Λειτουργία και την Αρτοκλασία, είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει ευχές με κατοίκους αλλά και επισκέπτες από τη γύρω περιοχή.

Η δήλωση του δημάρχου έχει ως εξής:

«Τη σημαντική αυτή ημέρα κατά την οποία η Ορθόδοξη Εκκλησία μας τιμά το Άγιο Πνεύμα, το τρίτο πρόσωπο της Αγίας Τριάδας, γιορτάσαμε μαζί με τους συμπολίτες μας, εκφράζοντας την πίστη μας και αποδίδοντας τις τιμές στον Τριαδικό Θεό, ζητώντας τη χάρη Του και την φώτισή Του. Σ΄ αυτές τις δύσκολες εποχές που βιώνουμε οφείλουμε όλοι με ενότητα, ομοψυχία, να οπλιστούμε με δύναμη για να αντιμετωπίσουμε όλες τις προκλήσεις.
Εύχομαι το Άγιο Πνεύμα να φωτίσει και ν’ αφυπνίσει τις ψυχές όλων μας. Χρόνια Πολλά.»