Όταν θέλουμε να προχωρήσουμε σε μια αλλαγή στην διακόσμηση του σπιτιού μας, οι μοκέτες αποτελούν μια έξυπνη λύση.

Μάλιστα, με την επιλογή της κατάλληλης μοκέτας είμαστε σε θέση να δημιουργήσουμε μια ιδιαίτερα χαλαρωτική ατμόσφαιρα σε κάθε χώρο του σπιτιού.

Σε περίπτωση λοιπόν που αναζητάτε να δημιουργήσετε το ιδανικό διακοσμητικό στυλ για το σπίτι σας με τη βοήθεια των μοκετών, οι παρακάτω ιδέες θα σας δώσουν την έμπνευση που χρειάζεστε.

Statement επιλογή με ένα έντονο χρώμα

Τα έντονα χρώματα δίνουν πάντοτε μια ιδιαίτερη νότα σε κάθε χώρο. Σε περίπτωση που έχετε ουδέτερα χρώματα σε τοίχους ή σε έπιπλα, η επιλογή μιας μοκέτας σε έντονο χρώμα είναι η κατάλληλη για εσάς, καθώς δημιουργεί μια ενδιαφέρουσα αντίθεση. Επιλέξτε μια απόχρωση για την μοκέτα σας όπως για παράδειγμα το μπλε, το κόκκινο, το πετρόλ ή το μαύρο, το οποίο θα αναδείξει τη δυναμική του δωματίου, χωρίς όμως να επισκιάζει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των υπόλοιπων επίπλων.

Οριοθέτηση του χώρου

Μια από τις χρήσεις που μπορεί να έχει μια μοκέτα είναι η καλύτερη οριοθέτηση, ιδιαίτερα αν πρόκειται για έναν ενιαίο χώρο, όπως για παράδειγμα μια σαλονοκουζίνα. Μάλιστα, αν επιλέξετε μια μοκέτα με το μέτρο, θα μπορέσετε να δημιουργήσετε “σύνορα”, και να προσθέσετε ζεστασιά σε οποιοδήποτε σημείο του χώρου. Μια επιλογή σε ουδέτερες αποχρώσεις θα δημιουργήσει μια άνετη ατμόσφαιρα, κατάλληλη για συγκεντρώσεις με φίλους ή αγαπημένα σας πρόσωπα.

Δημιουργία συνοχής μεταξύ των δωματίων

Οι μοκέτες εκτός από το να χωρίσουν μπορούν και να ενώσουν τα δωμάτια. Επιλέξτε μοκέτες σε παρόμοιες αποχρώσεις για να ντύσετε όλα τα δωμάτια του σπιτιού, έτσι ώστε να έχουν ένα κοινό στυλ.

Μοκέτα σε καφέ αποχρώσεις

Η χρήση μιας μοκέτας σε καφέ αποχρώσεις αποτελεί έναν ιδανικό τρόπο για να φέρετε το έξω μέσα. Αν την τοποθετήσετε κοντά σε μεγάλες μπαλκονόπορτες ή παράθυρα, θα ενισχύσετε την καλύτερη σύνδεση του εξωτερικού με το εσωτερικό του σπιτιού. Σε περίπτωση που έχετε καναπέ ή σαλόνι σε μπλε, γκρι, ή ιδιαίτερες αποχρώσεις, η καφέ μοκέτα θα σας βοηθήσει όχι μόνο να δημιουργήσετε μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα στον χώρο, αλλά και να τραβήξετε τις εντυπώσεις των επισκεπτών σας.

Ώρα για layering

Το layering αποτελεί ένα trend το οποίο μπορεί να αναδείξει και να μεταμορφώσει κάθε είδος χώρου. Πώς μπορείτε να το πετύχετε αυτό; Τοποθετήστε μια μεγάλη μοκέτα, κατά προτίμηση σε μια ουδέτερη απόχρωση, όπως το γκρι ή το καφέ. Από πάνω, τοποθετήστε μια μικρότερη, σε κάποια απόχρωση της αρεσκείας σας, όπως για παράδειγμα το λευκό, το μπεζ, το ροζ ή και το γαλάζιο. Φυσικά, δεν χρειάζεται να μείνετε μόνο σε αυτές τις αποχρώσεις. Επιλέξτε αυτές τις οποίες ανεβάζουν τη διάθεση σας.

Αναζητάτε την μοκέτα των ονείρων σας; Ανακαλύψτε στην Colore Colori μια μεγάλη ποικιλία σε μοκέτες, οι οποίες διακρίνονται για την άριστη ποιότητα κατασκευής και την ανθεκτικότητα τους.