Στις 21/03 φοιτητές του 2 έτους του τμήματος Εργοθεραπείας του campus Λάρισας με τον Ακαδημαϊκό Υπεύθυνο του τμήματος κο Λυγούρα Δημοσθένη Εργοθεραπευτή, MSc και την Ακαδημαϊκή Διευθύντρια του campus Δρ. Μπάρδα Έλενα, επισκέφθηκαν τους εγκλείστους των φυλακών Λάρισας, στο σχολείο όπου λαμβάνουν εκπαίδευση.

Ο σκοπός αυτής της επίσκεψης ήταν οι φοιτητές/ριες να εμπλέξουν τους μαθητές του σχολείου σε ψυχαγωγικές δραστηριότητες με στόχο την ενδυνάμωση κινητικών, γνωστικών και κοινωνικών δεξιοτήτων.

Πιο συγκεκριμένα, στις δραστηριότητες συμμετείχαν 18 μαθητές, δύο τμημάτων του σχολείου.

Η επίσκεψη ξεκίνησε με μία δραστηριότητα γνωριμίας με μπάλα η οποία πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του σχολείου. Οι εκπαιδευόμενοι οργανώθηκαν στον χώρο σε ένα κύκλο και έπρεπε να πετάξουν την μπάλα σε κάποιον άλλο και να πει το όνομα του.

Σταδιακά, αφού γνωρίστηκαν όλοι οι φοιτητές/ριες του τμήματος κατεύθυναν τη δραστηριότητα βάζοντας γνωστικές προκλήσεις κάθε φορά που κάποιος πετούσε την μπάλα (π.χ. η κατηγορία αυτή τη φορά είναι ομάδες ποδοσφαίρου – κάθε φορά που πετάς την μπάλα θα λες μια ομάδα ποδοσφαίρου της Αγγλίας κ.ο.κ.)

Η δεύτερη δραστηριότητα ήταν το παιχνίδι τρίλιζας με κίνηση. Οι εκπαιδευόμενοι χωρίστηκαν σε τέσσερις ομάδες των τεσσάρων ατόμων και έπαιξαν αντίπαλοι μέχρι να βγει ο νικητής. Η δραστηριότητα αυτή ήταν ιδιαίτερα ευχάριστη σε όλους και οι εκπαιδευόμενοι συμμετείχαν ενεργά καθ’ όλη τη διάρκεια της.

Η τρίτη και τελευταία δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε στο διάδρομο του σχολείου. Οι εκπαιδευόμενοι χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Η μία ομάδα έφτιαξε ένα παζλ 500 κομματιών και η δεύτερη ομάδα εκτέλεσε δραστηριότητες ζωγραφικής με συγκεκριμένες οδηγίες.