Ξεκινάει την ερχόμενη Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024 η 1η Εκπαιδευτική Συνάντηση των Ομάδων Γονέων, που διοργανώνει ο Δήμος Ελασσόνας, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πρόνοιας και το Κέντρο Κοινότητας σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων Π. Ε. Λάρισας του ΟΚΑΝΑ (Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών).

Τα θέματα των εκπαιδευτικών συναντήσεων που θα συζητηθούν αφορούν στις ανάγκες των παιδιών στα διαφορετικά στάδια ανάπτυξής τους, την επικοινωνία μέσα στην οικογένεια, τα συναισθήματα και την έκφρασή τους, καθώς και τα όρια και τη θέσπιση τους μέσα στην οικογένεια.

Η 1η Εκπαιδευτική Συνάντηση των Ομάδων Γονέων θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ελασσόνας, στις 17:00 μ.μ., με συντονιστή των ομάδων τον κ. Χρήστο Πιτσίλκα, Κοινωνιολόγο και Εκπαιδευτή Ενηλίκων, με πολυετή εμπειρία στις ομάδες γονέων.

Οι ομάδες γονέων, όπως οι σχολές γονέων, είναι ένας θεσμός που στοχεύει στην εκπαίδευση και τη στήριξη κάθε μητέρας και πατέρα, στις προκλήσεις και στον σύνθετο ρόλο του γονιού, όπως διαμορφώνεται από τις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες.

Απευθύνεται σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών, ανεξάρτητα από εθνική προέλευση, ηλικία και μόρφωση, σε μελλοντικούς γονείς, γονείς ατόμων με αναπηρίες, εκπαιδευτικούς και ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, παρέχοντας γνώσεις, ανταλλαγή εμπειριών και προβληματισμό για θέματα που απασχολούν τη σύγχρονη οικογένεια και τα παιδιά, όπως σχολικός εκφοβισμός, η ενδοοικογενειακή βία, το ασφαλές διαδίκτυο, η σεξουαλική αγωγή κλπ.

Για διευκρινήσεις και πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 2493022676.