Εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία καταγραφής των ζημιών στις πληγείσες περιοχές του δήμου Κιλελέρ, όπως αναφέρει ο δήμαρχχος της περιοχής κ. Θαν. Νασιακόπουλος. Οπως αναφέρει ο δήμαρχος Κιλελέρ περίπου 250 πλημμυροπαθείς από τις περιοχές του δήμου φιλοξενούνται στο Κλειστό της Νεάπολης στην Λάρισα και στο Αρμένιο.

Ο Κ. Νασιακόπουλος υπγραμμίζει μεταξύ άλλων ότι “το ύψος της βροχής που έχει στην περιοχή μας τις τελευταίες ημέρες, κατά τους μετεωρολόγους, έχει πέσει στο παρελθόν σε διάστημα πολλών μηνών. Αυτήν τη μεγάλη ποσότητα νερού, όπως ήταν φυσικό, δεν μπόρεσαν να απορροφήσουν τόσο τα ρέματα της περιοχής όσο και τα αντιπλημμυρικά έργα που υπάρχουν στο Δήμο μας.

Τα ρέματα υπερχείλισαν και οι δρόμοι στα περισσότερα χωριά μετατράπηκαν σε ποτάμια με αποτέλεσμα να υπάρξουν ανυπολόγιστες ζημιές τόσο εντός των οικισμών όσο και στα αγροκτήματα.

Μπροστά σε αυτή τη θεομηνία πράξαμε το αυτονόητο. Όλοι σταθήκαμε και στεκόμαστε δίπλα στους συνδημότες μας. Όχι μόνο τις ώρες που το ακραίο καιρικό φαινόμενο βρισκόταν σε έξαρση. Οι Αντιδήμαρχοι, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι Πρόεδροι και τα τοπικά συμβούλια των κοινοτήτων, οι υπάλληλοι του Δήμου και οι εθελοντές.

Θέλω να τους ευχαριστήσω, μα πρωτίστως να ευχαριστήσω τους συνδημότες μου για την υπομονή που επέδειξαν αντιμετωπίζοντας αυτό το πρωτόγνωρο καιρικό φαινόμενο καθώς και για την άψογη συνεργασία τους. Τους διαβεβαιώ ότι κάνουμε το ανθρωπίνως δυνατόν για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες που προέκυψαν.

Κατά πως φαίνεται οδεύουμε προς την εκτόνωση των ακραίων καιρικών φαινομένων και ευελπιστώ ότι από την επόμενη εβδομάδα να αρχίσει η καταγραφή των ζημιών για να προχωρήσουμε το συντομότερο δυνατό στο επόμενο στάδιο που είναι η εκτίμηση και η αποζημίωση των πληγέντων.

Παρόλες τις προληπτικές διαδικασίες είχαμε το φαινόμενο της πλημμύρας πάρα πολλών κοινοτήτων σε όλη την έκταση του δήμου μας. Αυτή τη στιγμή, περισσότερα από 120 άτομα φιλοξενούνται στο ΕΑΚ (Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Λάρισας) στη Νεάπολη και άλλα τόσα στο Αρμένιο.

Σε αυτούς τους ανθρώπους, που επισκέφθηκα σήμερα το πρωί και συνομίλησα μαζί τους για το σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν παρέχουμε συνθήκες φιλοξενίας, φαγητό, είδη πρώτης ανάγκης και υγιεινής.

Οφείλω όμως να ενημερώσω τους συμπολίτες μου ότι όλα τα ρέματα που διασχίζουν το δήμο Κιλελέρ είχαν επιμελώς καθαριστεί ύστερα από άριστη συνεργασία του Δήμου μας με την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Δεν σας κρύβω ότι λόγω του καθαρισμού των ρεμάτων, την πρώτη μέρα του φαινομένου είχα την πεποίθηση ότι θα απορροφήσουν τον όγκο της βροχής και όλα θα λειτουργήσουν ομαλά.

Δυστυχώς, από το βράδυ της πρώτης ημέρας το ύψος της βροχής ήταν τόσο υψηλό, πολλαπλάσιες φορές υψηλότερο από το κανονικό, που δεν μπορούσε πλέον να απορροφηθεί ούτε από τα καθαρισμένα ρέματα του Δήμου μας.

Κλείνοντας ευχαριστώ δημόσια για τη συνεργασία την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τη διοίκηση του ΕΑΚ Λάρισας για την παραχώρηση του κλειστού γυμναστηρίου στη Νεάπολη, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Ελληνική Αστυνομία και τις Ένοπλες Δυνάμεις για τη συνδρομή τους και τη συνεργασία τους”.