Η κατάσταση στο τμήμα της συνοικίας του Αγίου Γεωργίου, που παρουσίαζε από χθες πλημμυρικά φαινόμενα, έχει εδώ και ώρα σταθεροποιηθεί, ενώ τα νερά υποχωρούν.

Υπενθυμίζεται ότι τα προβλήματα εντοπίστηκαν σε μικρό τμήμα της μεγάλης συνοικίας του Αγίου Γεωργίου και ειδικότερα στην περιοχή της οδού Κάρλας, κοντά στον Πολιτιστικό Κέντρο της συνοικίας.

Η παρουσία στελεχών της δημοτικής αρχής, μηχανημάτων και προσωπικού του Δήμου Λαρισαίων, είναι συνεχής από χθες το βράδυ, ενώ έγιναν παρεμβάσεις όπου χρειάστηκε.

Πλέον το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο θέμα της στάθμης του Πηνειού που έχει ανέβει σημαντικά.

Υπενθυμίζεται πως νωρίς το πρωί έγινε με επιτυχία επιχείρηση της ΕΜΑΚ στον οικισμό Κάστρο της Ραχούλας, όπου υπήρχαν εγκλωβισμένοι κάτοικοι.

Τέλος, στο χώρο του κλειστού γηπέδου της Νεάπολης όπου φιλοξενούνται κάτοικοι πλημμυρισμένων περιοχών όμορων Δήμων, βρέθηκε ο δήμαρχος Απ. Καλογιάννης και στελέχη της δημοτικής αρχής όπου ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί.

Συγκινητική παρουσία εθελοντών

Τέλος αξίζει να τονιστεί η συγκινιτική παρουσία πολλών εθελοντών, κυρίως νέων παιδιών, στις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Πρασίνου (Φυτώριο) και στη συνοικία του Αγίου Γεωργίου.

Εθελοντές βρέθηκαν και σήμερα στο Φυτώριο, προσφέρονται σημαντική βοήθεια στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει ο Δήμος Λαρισαίων από την έναρξη της κακοκαιρίας.