Μετά την απελευθέρωση των εκδρομών και λαμβάνοντας όλα τα μέτρα κατά της Covid-19, το ΕΠΑΛ Τυρνάβου πραγματοποίησε Διδακτική Επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο παράρτημα Λάρισας, σε τμήματα σχετικά με τους τομείς και τις ειδικότητες του σχολείου.

Συγκεκριμένα, ο τομέας Μηχανολογίας ξεναγήθηκε στο τμήμα Συστημάτων Ενέργειας, όπου οι μαθητές, δείχνοντας μεγάλο ενδιαφέρον, ενημερώθηκαν για το τμήμα, τις κατευθύνσεις του και τις προοπτικές του. Επίσης, ξεναγήθηκαν στα εργαστήρια Εργαλειομηχανών, Οχημάτων, Συστημάτων Αυτόματου Ελέγχου και Συστημάτων Ψύξης και Κλιματισμού.

Ο τομέας Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος ξεναγήθηκε στο τμήμα Γεωπονίας – Αγροτεχνολογίας και ενημερώθηκε για τη χρησιμοποίηση νέων τεχνικών στη γεωργία (γεωργία ακριβείας), με σκοπό τη μείωση του κόστους των εισροών (λίπανση, άρδευση), καθώς επίσης και για τις νέες τεχνικές καλλιέργειας στα θερμοκήπια (υδροπονία), που έχουν ως στόχο τη βελτίωση της ποιότητας και της ποσότητας των παραγόμενων γεωργικών προϊόντων, ενώ στο εργαστήριο Φυτουγείας, ενημερώθηκε για την ανάπτυξη και αξιολόγηση βιολογικών και βιοτεχνολογικών καινοτόμων τεχνολογιών στην αντιμετώπιση εχθρών και ασθενειών.

Ο τομέας Υγείας, Πρόνοιας και Ευεξίας ξεναγήθηκε στα κτίρια του τμήματος Νοσηλευτικής και παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, διάλεξη με προβολή ερευνητικών εργασιών και πτυχιακών και μεταπτυχιακών δραστηριοτήτων του τμήματος.

Ο τομέας Πληροφορικής επισκέφτηκε το τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων, όπου οι μαθητές ξεναγήθηκαν στα αμφιθέατρα και στα εργαστήρια Λογισμικού, Δικτύων κ.α. Με τη διάλεξη του Προέδρου του τμήματος, οι μαθητές ενημερώθηκαν για τα προπτυχιακά προγράμματα, τη μεταπτυχιακή και διδακτορική έρευνα κι έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην προσπάθεια που γίνεται στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της πρωτογενούς παραγωγής ακριβείας. που παρουσιάζει αυξανόμενη ζήτηση σε επιστήμονες Πληροφορικής υψηλής κατάρτισης.

Ο τομέας Διοίκησης και Οικονομίας επισκέφτηκε το τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, όπου έγινε άρτια ξενάγηση στους χώρους της σχολής (αμφιθέατρα κι εργαστήρια) και έγινε μία εμπεριστατωμένη ανάλυση για τα προγράμματα σπουδών και τον επαγγελματικό προσανατολισμό των πτυχιούχων του τμήματος, από τον Πρόεδρο του τμήματος.